<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De walking footballers van Voorschoten'97. Na 25 juni is er een zomerstop maar op 13 augustus beginnen de trainingen weer. Deelnemers zijn welkom. Foto: Voorschoten'97
De walking footballers van Voorschoten'97. Na 25 juni is er een zomerstop maar op 13 augustus beginnen de trainingen weer. Deelnemers zijn welkom. Foto: Voorschoten'97 (Foto: Picasa)
Sport

Zomerstop voor Walking Footballers Voorschoten'97

  Sport

Ook voor de Voorschotense walking football deelnemers breekt de zomerstop aan. Dinsdagmiddag 25 juni vanaf 13.30 uur is de laatste training, waarna een rustperiode van ongeveer 6 weken volgt. De eerste bijeenkomst is dan weer op dinsdagmiddag 13 augustus vanaf 13.30 uur.

Het eerste seizoen van walking football bij Voorschoten'97 was heel succesvol. Na een goed bezochte kennismakingsclinic in september 2018 gingen  in oktober zo'n 15 man (helaas geen vrouwen) van start met het opkomende fenomeen walking football.  

Bij dit uit Engeland overgewaaide spel is hardlopen en ruw spel verboden, een keeper en buitenspel  kent men niet, de bal mag niet hoger komen dan op heuphoogte, maar scoren mag natuurlijk altijd. Men speelt op een kwart veld met kleine doeltjes. Het spel is bedoeld voor 60-plussers, die op hun leeftijd nog lekker een balletje willen trappen. Veel oud-voetballers die b.v. wegens fysieke problemen al lang niet meer hebben gevoetbald, zijn door het Walking Football weer volop met hun sport bezig. Daarnaast is de "derde helft" altijd een belangrijke bijkomstigheid! 

Voorschoten'97 heeft inmiddels een enthousiaste groep van ongeveer  20  walking footballers, waarvan er elke dinsdag genoeg aanwezig zijn om na een warming-up een lekkere pot te voetballen. Het afgelopen half jaar heeft men aan meerdere tournooien in de regio meegedaan, o.a. bij ADO DenHaag, Westlandia, Scheveningen, VVSB  en RCL. Helaas moest het tournooi bij SEV worden afgezegd, omdat door vakantie, blessures en "oppassen op de kleinkinderen" ( dat heb je met ouderen) niet voldoende spelers beschikbaar waren. Daarom is er nog steeds plaats voor nieuwe spelers (m/v). "Voorwaarden"  om mee te spelen zijn een leeftijd van ongeveer 60 jaar en ouder, sportief,  redelijke conditie, enig doorzettingsvermogen maar bovenal:  veel plezier en lol in het voetbalspel. Met name dat laatste is van essentieel belang. 

Nieuwsgierig? Kom dan naar de laatste trainingsmiddag komende dinsdagmiddag 25 juni, of na de zomerstop weer op dinsdag 13 augustus  vanaf half twee op sportpark Adegeest  aan de Weddeloop in Voorschoten.  Kom kijken, of beter nog neem je sportkleding mee  en ervaar hoe leuk het is om weer een balletje te trappen en daarna gezellig een frisje/biertje te drinken met elkaar.  

Info bij Fred Veldman (fa.veldman@gmail.com ) Gerrit Mol (ge.mol@planet.nl ) of Hans Verweij (hansverweij@xs4all.nl). Voor algemene informatie over Walking Football kun je kijken op www.oldstars.nl
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten