Tentenkamp zondag 21 juli bij TV Forescate. Foto: Forescate
Tentenkamp zondag 21 juli bij TV Forescate. Foto: Forescate

Fantastisch eerste Tentenkamp bij TV Forescate

Sport Sport

Een goed begin van je zomervakantie? De jeugdraad van Tennisvereniging Forescate weet het antwoord wel. Volmondig beantwoordt het voorzittersduo Janick van Bezooijen en Brent Jongeneel, twee jeugdraadleden: 'Het tentenkamp, een 2-daags tennis- en spelletjes kamp in en rond het tennispark Forescate, hoe cool is dat?'.

En dat het fántastisch was, dat bevestigen de vermoeide bijna 40 deelnemers (8 tot 14 jaar). Volgend jaar weer, was unaniem het antwoord dat zondagmiddag klonk, toen het tentenkamp succesvol werd afgesloten. 

Intensieve voorbereiding 
Bijna twee jaar voorbereiding ging er door de jeugdraad aan het Tentenkamp vooraf. De jeugdraad is een groep oudere jeugdleden, die diverse festiviteiten organiseren voor andere jeugdleden. Het varieert van de jeugdclubkampioenschappen na de zomervakantie tot de Casino-avond en de Pietenclinic. De 9 jeugdleden kwamen afgelopen periode steeds bij elkaar om het programma op te stellen. Alles onder toeziend oog van twee ouders die vanuit de jeugdcommissie het team van advies voorzag, maar ook in het betreffende weekend samen met een aantal hulpouders meehielpen. Tot in detail was overal aan gedacht, zelfs een bloemetje aan de buren die aangrenzend aan het tennispark wonen.
Het resultaat mocht er zijn. Inclusief het aanroepen van plan B, aangezien de weersvoorspelling afgelopen zaterdag met veel buien een beetje roet in het eten gooide. In allerijl werd het programma omgegooid, waardoor de tentjes aan het einde van de dag werden opgebouwd in plaats van zaterdagochtend. Ook de spelletjes-avond werd omgedoopt tot spelletjes-ochtend. 

Beetje tennissen
Tussen de regenbuien door kon er af en toe natuurlijk ook worden getennist. Natuurlijk minder dan gedacht was, maarja, dat is zoals het soms is met het Nederlandse weer. Ook aan een heus avondprogramma was gedacht. Eerst een heerlijke bbq verzorgd door supermarkt Jumbo. Daarna Lasergamen, maar ook Levend Stratego was een groot succes. Natuurlijk ontbrak een disco niet. Eerst voor de kleinere kinderen en toen die gingen slapen, konden de iets oudere kinderen lekker dansen.

De tenten stond op de groene grasstrook in het begin van het tennispark opgesteld. Een mooi gezicht al die tentjes op een rij. Uiteindelijk bleef bijna iedereen slapen. Een iets kortere nacht dan gebruikelijk, maar ja voor een keertje mag dat ook best. Zondagochtend was het weer vroeg dag. Ontbijt werd verzorgd en toen werd de grote verrassing, een heuse Wild West stormbaan, opgebouwd. Het was een genoot om te zien hoe iedereen de stormbaan geweldig vond. Jong en oud. Helaas waren er toch paar pechvogels met blessures. De grootste pechvogel was Riemer Bakker, die zijn teen brak. 

Al met al een succesvol eerste TV Forescate Tentenkamp. Een succes dat is te danken aan de fantastische jeugdraad  in samenwerking met de jeugdcommissie en hulpouders, maar zeker ook de sponsors. Het blauwe shirt, waarin de jeugdraad liep, maar ook de professionele stormbaan is mede mogelijk gemaakt door Remax Makelaars, hoveniersbedrijf Grooss, autobedrijf Steyger, maatschap Remmerswaal, Racket Care en Max Heath Care. Terugkijkend kunnen de jeugdleden niet wachten op het volgende Tentenkamp. Eerst zomervakantie vieren maar…
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 2 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 5 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 11 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 15 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9