<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Sport

Nederlands kampioen Doc Holiday favoriet in Voorschoten

  Sport

De kersverse kampioen van Nederland Doc Holiday start zaterdag 17 augustus als de favoriet in Voorschoten. De negenjarige ruin van trainster Natasja Sprengers, voor de eerste keer dit seizoen gereden door Manon Pools, won dit jaar al drie kortebanen en steekt in een uitstekende vorm. De aanvang van de koers over de Van Beethovenlaan is om 13.00 uur, de eerste start valt om 13.30 uur.

Maar liefst 34 combinaties hebben zich voor de koers over de Van Beethovenlaan ingeschreven. Omdat er maar plaats is voor 24 deelnemers, moesten tien combinaties worden uitgeloot. Van die 24 combinaties steekt Doc Holiday met kop en schouders boven de rest uit. De Duitse sprinter van Stal Meiden van Assum won eerder dit seizoen in Assendelft en Venhuizen en schreef twee weken geleden voor de tweede maal op rij het kampioenschap van Nederland op zijn naam. Door een ongelukkige start vergooide Doc Holiday dinsdag zijn kansen in Bemmel, maar dat verandert niets aan zijn kansen in Voorschoten. Wie de koers wil winnen, zal de beste sprinter van de afgelopen twee jaar uit moeten schakelen.

Aan kansrijke outsiders geen gebrek in Voorschoten. Chief One liep dit seizoen al enkele ereplaatsen bijeen, maar wist nog geen enkele finale te halen. De afstand van 275 meter spreekt in zijn voordeel en daarom lijkt de vijfjarige ruin de voornaamste uitdager van de favoriet. Ook van Lordspirit mag het nodige worden verwacht. De hengst had bijna drie jaar nodig om tot volle wasdom te komen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende sprinter. In Stompwijk kwam hij tot een derde plaats, in Santpoort wist hij zelfs de eindstrijd te halen.

Samen met Doc Holiday en Lordspirit is Viking Cehere de enige deelnemer in Voorschoten die eerder dit seizoen een finale haalde. Dat was in Warmond, waar de tienjarige ruin uiteindelijk het onderspit delfde tegen Panic Launcher. De pupil van trainer Berry Schwarz is snel, maar maakt ook gemakkelijk een fout. Zonder deze galoppades doet hij mee om een klassering.

Het volledige deelnemersveld te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten