<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Pikeur Micha Brouwer wordt gefeliciteerd door Leo van Vliet, voorzitter Stichting Paardensport en loco-burgemeester Marcel Cramwinckel (r). Foto's: Nelleke de Vries
Pikeur Micha Brouwer wordt gefeliciteerd door Leo van Vliet, voorzitter Stichting Paardensport en loco-burgemeester Marcel Cramwinckel (r). Foto's: Nelleke de Vries
Sport

Kortebaan verrassend gewonnen door Viking Cehere

  Sport

Viking Cehere heeft zaterdag enigszins verrassend de kortebaan van Voorschoten gewonnen. De ruin versloeg samen met pikeur Micha Brouwer Blackpearl Trans R (Manon Pools) in de finale. Het was de tweede kortebaanzege van de troef van trainer Berry Schwarz en eigenaresse mevrouw Kleijweg. De laatste keer was al bijna twee jaar geleden. De kortebaan trok, ondanks de nieuwe datum toch nog behoorlijk veel publiek. 

Voorzitter Leo van Vliet is dan ook een tevreden man. 'Het was belangrijk dat we na het afgelasten op 26 juli, snel een nieuwe datum vonden. Na de bouwvak gaan de werkzaamheden aan de Bachlaan weer door en dan was de mogelijkheid voor de kortebaan verkeken. Dankzij de medewerking van burgemeester en wethouders kregen we de vergunning er snel door. We zijn daar enorm blij mee.' En alhoewel er iets minder publiek op de kortebaan af kwam, was de omzet bij de totalisator nog vrij behoorlijk: € 30.068,50. 

Viking Cehere debuteerde in 2017 op de kortebaan, toevalligerwijs in Voorschoten. De ruin deed het direct naar behoren. Hij eindigde knap als vierde. Na drie wat mindere starts, won hij vervolgens met vijf meter ontheffing de kortebaan in Lisse. Daarna bleef het echter lang stil. Zijn seizoen van 2018 mislukte volledig op de kortebaan. In twee starts kwam hij niet door de eerste omloop.

Vorige maand keerde hij terug op de kortebaan, beter dan ooit. In Warmond eindigde Viking Cehere direct als tweede. Daarna stond hij opnieuw lang aan de kant om in Voorschoten weer terug te keren. Het werd voor hem een succesvolle middag. Achtereenvolgens versloeg hij Evison, Gerson Boko, Simoni's Natural, Fip Junior en Blackpearl Trans R.

Levende legende
Met Blackpearl Trans R pakte een levende legende in Voorschoten het zilver. De merrie won zeven jaar geleden als vierjarige al op de Van Beethovenlaan. In totaal boekte ze maar liefst twaalf zeges op de kortebaan. Tegenwoordig heeft ze meer moeite met de starthandicap van vijf meter. Ze kan nog steeds starten als de beste, maar heeft het na een paar harde ritten wel gehad. Zaterdag rolde ze lekker door de koers en bereikte redelijk fris de eindstrijd. Hierin was ze niet opgewassen tegen de uiteindelijke winnaar.

Fip Junior eindigde bij zijn debuut direct als derde. De hengst heeft meer dan 100 verschillende eigenaren, een initiatief van Kortebaandraverijen.nl. Maar liefst tien daarvan zijn woonachtig in Voorschoten. Zij behaalden eerder dit seizoen al goede resultaten met Gaya Vip en lijken nu met Fip Junior een nieuwe topper te hebben. In de troostfinale won de troef van John Dekker van Chief One, het paard dat favoriet en Nederlands Kampioen Doc Holiday in de tweede omloop had uitgeschakeld. In de eindfase had Chief One het beste wel gegeven en profiteerde Fip Junior.

Fotograaf Nelleke de Vries maakte deze fraaie reportage van de wedstrijd. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten