<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Theo Saunier is al een halve eeuw de chauffeur van heel wat sportploegen. Aan stoppen denkt hij nog lang niet. 'Mijn agenda zit propvol!'. Foto: Hans Douw
Theo Saunier is al een halve eeuw de chauffeur van heel wat sportploegen. Aan stoppen denkt hij nog lang niet. 'Mijn agenda zit propvol!'. Foto: Hans Douw (Foto: Picasa)
Sport

Theo Saunier vervoert al bijna 50 jaar sportploegen

  Sport

Theo Saunier maakt al bijna een halve eeuw deel uit van de Voorschotense sportwereld. Natuurlijk was hij zelf ooit actief als speler bij de plaatselijke voetbalverenigingen. Maar meer nog is hij bekend, omdat hij al vanaf de jaren'70 sportploegen vervoert in zijn touringcar. Zijn rol blijft daarbij niet beperkt tot die van chauffeur. Als onderdeel van de groep mensen die de sporters faciliteert, deelt hij al sinds jaar en dag lief en leed van de winnaars en verliezers. Vol passie praat Theo Saunier (68) over zijn vak.

door Hans Douw

'Ik werd geboren aan de Langegracht in Leiden, maar verhuisde in 1963 naar de Molenlaan in Voorschoten. Ik ging op jonge leeftijd al werken bij Engelbert in de Dobbewijk. Later belandde ik via een omweg bij Bovo Tours en kon ik aan de slag als touringcar chauffeur. Dat was nadat ik in militaire dienst bij de mariniers had gezeten en daar mijn groot rijbewijs had gehaald. Ik vond het vak van chauffeur meteen geweldig. Het contact met de mensen sprak mij aan, daarnaast vond ik het een avontuurlijk beroep met veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid.

Naast mijn werk was ik ook actief als voetballer. Op mijn 14e werd ik lid van SVLV. Later was ik ook nog een periode lid van Randstad Sport. Ik was een razend snelle voorhoedespeler met veel temperament. Wat dat betreft is er een verschil met de buschauffeur Theo. Als ik op de weg zit, blijf ik heel rustig. Het verkeer is drukker geworden en mensen zijn sneller boos, maar ik laat mij daarin niet meeslepen.

In de jaren'70 ben ik meteen begonnen met het vervoeren van sportploegen. Ik bracht de hoogste elftallen naar hun uitwedstrijden en reed de jeugd in de zomer naar sportkampen in het hele land. Dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Het vervoeren van sportploegen is maatwerk.

Voetballers zijn bijvoorbeeld anders dan basketballers. Die laatste groep is heel rustig en zit onderweg met een koptelefoon met muziek op. Voetballers zijn sociale dieren en zitten te praten en te kaarten. Het maakt op de terugweg ook nogal uit of er gewonnen of verloren is. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden, want als chauffeur ben je onderdeel van de groep.
Wat dat betreft is het handig dat ik zelf ook sporter ben geweest. Ik weet wat er speelt in de kleedkamer. Overigens ben ik ook als grensrechter en als trainer actief geweest binnen de voetbalclub, dus die bagage komt mij zeer van pas. Soms is het improviseren, je kunt niet alles voorzien. Ik parkeerde de touringcar nog eens op een pleintje in Florence. Toen ik de volgende dag weg wilde rijden, bleek op het pleintje een markt te zijn opgebouwd. De bus stond muurvast. We hebben er toen maar het beste van gemaakt die dag.

Naast het vervoeren van teams van Voorschoten'97, ben ik ook de vaste chauffeur van ZZ Basketball en rij ik onder andere voor DoCoS, SVC'08, SV Nootdorp, Forum Sport en Hellas Handbal. Als klussen samenvallen, schakel ik andere chauffeurs in.

Ik ben altijd in loondienst geweest, maar heb daarnaast ook mijn eigen bedrijf Theo's Busreizen. Het dienstverband en het ondernemerschap versterken elkaar. Zolang ik gezond ben, wil ik dit vak blijven uitoefenen. En als het niet meer gaat, kan ik altijd nog vanuit een meer sturende rol een bijdrage leveren, want ik heb een groot netwerk opgebouwd. Maar daar moet ik nu nog niet aan denken. Mijn agenda zit nog propvol!'


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten