<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Sportinstituut Goederaad
Foto: Sportinstituut Goederaad

Succes voor Goederaad Taekwon-Do op Eindejaarstoernooi

  Sport

Sportinstituut Goederaad heeft afgelopen zondag met succes deelgenomen aan de jaarafsluiter het "Eindejaarstoernooi" in Zoetermeer. Het toernooi is georganiseerd door Taekwon-Do Vereniging Baukdu in Zoetermeer. Sportinstituut Goederaad werd vertegenwoordigd door 8 deelnemers en 1 scheidsrechter.

Prijzen waren te winnen op de onderdelen sparring en stijl. Leraar Marco Zandbergen legt uit dat bij het onderdeel sparring de deelnemers met hand- en voettechnieken gecontroleerd punten moeten scoren. De beginnende Taekwon-Do beoefenaar doet punt-stop en de gevorderde Taekwon-Do beoefenaar het zogenaamde doorgaand systeem. 
Sportinstituut Goederaad heeft de volgende prestaties geleverd.

Behaalde prijzen op het onderdeel sparring:
Goud voor:            Zilver voor:            Brons voor:            
Marloes van Nispen        Floris Kraaijenbos        Elfarouq Bakr
Juliette Goodall           Elzahraa Bakr            
Ayoub Touballi            Lynouk van Veen
Jimmy Hendriks
    
Behaalde prijzen op het onderdeel stijl:
Goud voor:                    Zilver voor:                    Brons voor:        
Lynouk van Veen          Marloes van Nispen        Ayoub Touballi
Floris Kraaijenbos         Elfarouq Bakr        
Jimmy Hendriks             uliette Goodall

Marco vervolgt dat Sportinstituut Goederaad 3 debutanten had en dan is het altijd afwachten of de deelnemers het op een echte wedstrijd net zo goed doen als in de les. Dat was zeker het geval getuige de resultaten. Marloes, Lynouk en Ayoub hebben met sparring met veel punten verschil gewonnen. Ayoub maakte in de finale 10-0 en heeft daarmee gewonnen voordat de twee ronden voorbij waren. Lynouk won de eerste partij van een dame die een stuk langer is. Door veel te bewegen en snelle scorende aanvallen won Lynouk met 4-1 de eerste partij. Marloes won ook van de lange dame met snelle stoten. De finaleplaatsen waren voor Lynouk en Marloes. Beide zetten zich 100% in maar Marloes scoorde de meeste punten en het goud was voor Marloes.

Bij de jeugd wonnen Juliette en Elzahraa twee partijen en eindigden gelijk tegen elkaar. In de beslissende ronde scoorde Juliette in de laatste seconden waardoor het goud voor Juliette was. Elfarouq en Floris zaten bij elkaar in de poule met twee zwarte band houders. Beide heren hebben het goed gedaan en een ronde gewonnen. Floris versloeg Elfarouq maar de scores gingen over en weer en ze hebben mooi Taekwon-Do laten zien met veel gesprongen trappen. Jimmy heeft overtuigend op de onderdelen stijl en sparring goud gewonnen. 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten