Foto: SGW
Foto: SGW

Paardendevement SGW Vlietland is afgelast

Sport Sport

Ook SGW Vlietland dat gepland stond voor 27/28 juni wordt helaas getroffen door de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus en is afgelast. 

'Lang is er getwijfeld en hebben we steeds weer de koppen bij elkaar gestoken of we het evenement moesten afgelasten of niet', laat de organisatie weten. 'Damt het virus in, worden de regels versoepeld, mag een buitenevenement wel of niet en onder welke condities mag het plaatsvinden… alles tegen beter weten in. Je zag het om je heen, in de hele wereld, het werd steeds erger en de regels strenger. Tot op 31 maart de maatregelen opnieuw werden verlengd. De onzekerheid over het vervolg was nadrukkelijk aanwezig. De voorbereidingstijd werd hierdoor te kort.Veiligheid, gezondheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid geven de doorslag. We kwamen er niet onderuit, sport komt nu even op de tweede plaats. Dat betekent dat we u dit jaar niet kunnen trakteren op twee dagen mooie en spectaculaire sport voor zowel wedstrijdrijders als de hobby- en recreatieklassen. De menners hadden juist in 2019, met veel succes, de minimarathon, een officieel wedstrijdelement, geïntroduceerd.'

De organisatie hoopt, met enige reserve, dat ze volgend jaar nog steeds de gelegenheid krijgt om het evenement op Vlietland doorgang te laten vinden.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 6 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 6 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 6 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 6 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 12 uur geleden