Hans Douw is benoemd tot erelid van Voetbalvereniging Voorschoten 97. Foto: VSK
Hans Douw is benoemd tot erelid van Voetbalvereniging Voorschoten 97. Foto: VSK

Hans Douw benoemd tot erelid Voorschoten97

Sport Sport

Voorschotens eigen voetbalkenner (wat Hans niet weet is het vermelden niet waard) is afgelopen donderdag tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot erelid van Voetbalvereniging Voorschotense 97. Dat meldt de club op haar website.

Het bestuur, de massaal ingelogde thuiskijkers en een handjevol leden in de kantine waren het er allemaal over eens: Een clubman als Hans, die zich zowel op het veld als daarbuiten zo inzet voor zijn dorp en club, daar moeten we als vereniging trots op zijn!Hans, zoals de voorzitter treffend zei: ‘jij staat in de eredivisie van de ereleden. Het is je van harte gegund en we hopen dat je nog vele jaren actief verbonden blijft aan onze mooie club.’

Hans Douw (55) heeft onlangs een abrupt einde aan zijn actieve loopbaan moeten maken vanwege blessureleed. Maar aan zijn carrière als clubman, die al 45 jaar duurt, komt geen einde. 

Hans werd in de zomer van 1975 op negenjarige leeftijd lid van SVLV en heeft sindsdien onafgebroken deel uitgemaakt van de Voorschotense voetbalfamilie. Hij speelde 19 seizoenen bij SVLV, drie jaar bij SV Voorschoten en maakte vervolgens alle 23 jaargangen van Voorschoten’97 mee.

Hij heeft zijn gehele voetballoopbaan tot in detail gedocumenteerd. Dat geeft een unieke inkijk in zijn eigen voetballeven. Bovendien heeft hij zijn kennis, kunde en voorliefde voor feiten en cijfers uitgebreid ingezet voor de vereniging. Hans is dé ultieme Voorschotense voetbalman met roots binnen alle geledingen die de rijke voetbalcultuur herbergt. Toen, nu en straks. 

Hans is de enige Voorschotenaar die voor vijf standaardteams (eerste elftallen) uit het dorp heeft gespeeld (SVLV-za, SVLV-zo, SV-za, V97-za en V97-zo). Hij speelde meer dan 1000 wedstrijden en scoorde daarin exact 352 keer. 

Buiten het veld heeft Hans zich altijd betrokken gevoeld bij het wel en wee van het Voorschotense voetbal. Bij iedere club vervulde hij diverse functies. Binnen Voorschoten’97 geniet Hans veel aanzien en respect. 

Lees de volledige voordracht op de website van Voorschoten97.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 23 uur geleden 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00