Heren 1 en Dames 1 Forescate winnen eerste wedstrijd

(door MHC Forescate) Na een lange hockeyloze coronaperiode was het afgelopen zondag eindelijk weer zover. Forescate H1 mocht weer voor de punten spelen. Ondanks een raar einde van afgelopen seizoen en een voorbereiding die anders was dan normaal.

Aan het eind van vorig seizoen werd het duidelijk dat coach Willem Oosterhof de blauwhemden zou verlaten om de dames van Rijswijk te gaan coachen en in de zoektocht naar een nieuwe trainer/coach kwamen we uit bij niemand minder dan Robbert Paul Aalbregt, die na avonturen bij o.a. Rotterdam en Amsterdam nu in Voorschoten aanbeland is. Ook manager Marja Spreij heeft de Voorschotense mannen helaas verlaten. Gelukkig is er via Robbert Paul Aalbregt een nieuwe manager gevonden, namelijk Pieter Holst.

Helaas hebben de mannen van Forescate H1 in het veld ook afstand moeten nemen van een klein aantal spelers. Tim Pont heeft ervoor gekozen om zich volledig op het trainersvak te storten en is aankomend seizoen aan de slag bij de dames van Berkel. Ook Sebastiaan Boode heeft Forescate H1 verlaten. Als laatste is er helaas afscheid genomen van Steven 'Tok' Altenburg, die na vele jaren bij Forescate H1 er voor heeft gekozen afscheid van het hockeyen te nemen. We willen deze mannen bedanken voor hun inzet en toewijding de afgelopen jaren en we hopen jullie snel weer te zien!

Naast de vertrekkende spelers en stafleden hebben we gelukkig ook nog een aantal aanwinsten erbij gekregen. Vanuit de jeugd is Jarno Platenburg aan de selectie van heren 1 toegevoegd. Verder is Machiel van der Linde na twee jaar afwezigheid weer teruggekeerd op het oude nest en hebben we Derek Neijzen na één luttele competitiewedstrijd weten te overtuigen om ook dit jaar bij ons te blijven hockeyen. Verder hebben we in de JA1 gelukkig ook nog een hoop talenten zitten waar we zo nu en dan een beroep op kunnen doen. Ook komend seizoen belooft dus weer een mooi jaar te worden.

En nu weer terug naar de eerste competitiewedstrijd. Afgelopen zondag thuis tegen HUDITO. We traden aan met een wat geïmproviseerde ploeg. Helaas misten de mannen van Forescate H1 Thomas Bemelmans (nek), Jesper Knoester (bovenbeen) en Tom Kruismulder (onderarm) nog door blessures en was videoman Sander Snel vogels aan het spotten op de Veluwe. Gelukkig konden we, zoals hierboven al beschreven, een beroep doen op drie A'tjes. Koen Vink, Ruben Diemel en Julius Verhaar deden mee, waarvoor nogmaals dank!

Na een door Corona soms rommelige voorbereiding was het voor ons zaak om meteen scherp aan de start van de wedstrijd te verschijnen en de focus vast te houden. Helaas was de eerste kans voor HUDITO, maar gelukkig werd de strafcorner niet benut. Niet veel later was daar onze verdwaalde topspits Olaf Neve, maar helaas bezweek hij 1 op 1 met de keeper onder de hoge druk. Verderop in het eerste kwart waren de teams redelijk gelijkwaardig, maar was het HUDITO dat op voorsprong wist te komen. De rebound van een strafcorner kwam voor de stick van een aanvaller die de bal vervolgens met enig fortuin tegen de plank pushte, 0-1. Gelukkig konden de tegenstanders niet lang van hun voorsprong genieten, want het was Derek Neijzen die kort daarna een strafcorner tegen de touwen pushte, 1-1. In het tweede kwart werden we sterker en kwamen we zelfs op voorsprong! Na een voorzet over de achterlijn die via de eerste paal op miraculeuze wijze terug het veld in kwam, stond aanvoerder Lars Knoester precies op de goede plek om de 2-1 te scoren. Met deze stand gingen we vervolgens ook de rust in.

De tweede helft was het voor ons zaak om deze voorsprong vast te houden. HUDITO zette steeds meer aan om de gelijkmaker te scoren, maar door onze gedisciplineerde verdediging kwamen ze niet tot echt hele grote kansen. Helaas viel Lars Knoester met een ogenschijnlijk vervelende blessure uit in het derde kwart. Verder was het erg spannend en de wedstrijd golfde heen en weer tussen beide goals. Toch was het HUDITO die bij vlagen het gevaarlijkst was en de overhand leek te hebben, al werden ze wel geholpen door wat onhandigheden van uw blauwhemden. Een aantal kaarten resulteerde gedurende een bepaalde tijd in een Forescate van 10 man. HUDITO kreeg hierdoor nog een aantal kansen in de vorm van strafcorners, maar gelukkig stond onze strafcornerverdediging als een huis. Zelfs in de laatste seconde van de wedstrijd wist lijnstopper Yannick van der Haas de bal met gevaar voor eigen leven van de lijn te halen en hebben we de drie punten dus binnengesleept!

Drie punten in de tas en een mooie start van de competitie dus! Volgende week treden we om 14:45 aan tegen onze buren van Roomburg. Ook zij hebben hun eerste wedstrijd weten te winnen, dus het belooft een mooie pot te worden.

P.S Op Forescate zijn momenteel beperkte bezoekersaantallen mogelijk, i.v.m. Corona. Houd dus goed de website van MHC Forescate in de gaten om te zien of er een mogelijkheid is om te komen kijken.

Dames 1
Dames 1 speelde tegen Groen-Geel Dames 1. Na een goede voorbereiding waarin we elke week enorme stappen hebben gemaakt, mochten we zondag eindelijk aantreden voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Groen-Geel.

We waren goed aan de wedstrijd begonnen. De eerste 10 minuten heeft Groen-Geel dan ook geen kans gekregen. Wij creëerden wat kleine kansjes, maar helaas nog geen doelpunt. Na deze sterke 10 minuten kwam Groen-Geel wat beter in de wedstrijd en dit resulteerde helaas in de 0-1 vlak voor het einde van het eerste kwart.
Het tweede kwart lieten we zien dat wij niet zomaar opgeven. De verdediging stond als een huis en er ontstonden mooie combinaties vanuit het middenveld met de voorhoede. Vanuit achter stoomde Anouk op richting de cirkel. Ze liep via de achterlijn richting het goal. Hier maakte de keeper de fout door net te vroeg van de lijn te stappen en zo wist Anouk de bal handig in de korte hoek te leggen. 1-1!

Na onze gelijkmaker kregen we vleugels. Binnen enkele minuten na de 1-1 wisten we er nog 2 in te leggen. We mochten namelijk 2 keer aanleggen voor een strafcorner. De eerste corner ging niet volgens plan, maar de rebound kwam terecht bij Fleur. Zij stond goed opgesteld en wist de bal binnen te tikken. Hierna kregen we nog een corner waaruit Anouk genadeloos de bal in de linkerhoek sleepte! Zo stonden we ineens 3-1 voor!

Na de rust begonnen we wederom sterk. De 4-1 viel dan ook snel. Na een mooie opbouw vanuit achter via Anne en Anouk kwam de bal bij Julia terecht. Julia wist de bal bij Esther Z in de cirkel te krijgen. Zij draaide handig weg van de keeper en wist de bal in het goal te pushen! Na de 4-1 zakten we wat in, wat resulteerde in de 4-2. Met deze stand gingen we het laatste kwart in. Groen-Geel wist ons wat naar achter te drukken en ze maakten ondanks het goede keeperswerk van Philique een paar minuten voor tijd de 4-3. Gelukkig kwam deze aansluitingstreffer te laat en hielden wij de punten in het mooie Voorschoten!