De eerste schop moet in de grond gaan tijdens de viering van het 25-jarig jubileum.
De eerste schop moet in de grond gaan tijdens de viering van het 25-jarig jubileum. Foto: Voorschoten'97 Atletiek

Streven nieuwe atletiekbaan: eerste schop in de grond op 1 juli 2022

Sport Sport

Voorschoten’97 gaat de komende maanden alles op alles zetten om de zo gewenste nieuwe atletiekbaan te realiseren als onderdeel van een grotere renovatie van het complex. De nieuw te vormen renovatiecommissie heeft als streven om op 1 juli 2022, de dag van het 25-jarig jubileum, te beginnen met de werkzaamheden. Dat staat te lezen op de website van de vereniging.

Een adviescommissie onder leiding van Lenny van Klink heeft zich de afgelopen periode gebogen over de noodzaak van een nieuwe atletiekbaan en de kansen die hiervoor zijn. Zij hebben hun bevindingen gepresenteerd tijdens de ALV van donderdag 25 juni.

Voor de adviescommissie is het overduidelijk dat er een nieuwe kunststof atletiekbaan moet komen. Eén blik op de huidige gravelbaan is daarvoor voldoende. Ondanks alle inspanningen van de ‘We gaan voor de baan-commissie’ en de bijdragen van vele leden en andere sympathisanten is er echter nog onvoldoende financiële dekking om de opdracht te geven om te beginnen met de werkzaamheden.

Renovatiecommissie
De adviescommissie heeft daarom voorgesteld om een nieuw te vormen renovatiecommissie een goed bidbook (met tekeningen, berekeningen, foto’s, wat hebben alle Voorschotenaren eraan?) voor de gemeente en andere stakeholders op te laten stellen. Daarin moet ook de renovatie van de kleedkamers, businessclub en kantine worden opgenomen.

Dit bidbook moet een belangrijke rol spelen in de programma’s van de politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Het streven is om tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van de vereniging de eerste schop in de grond te zetten.

Het bestuur van Voorschoten’97 heeft deze aanbeveling overgenomen en inmiddels ook de vacatures voor de renovatiecommissie gepubliceerd. Deze renovatiecommissie moet gevormd worden door mensen vanuit de voetbal en de atletiek. Aanmelden kan vanaf nu via de website. 

Atletiekbaan in fase één
De Atletiekcommissie en de ‘We gaan voor de baan-commissie’ staan achter de huidige ontwikkelingen. Zij vinden wel dat de vervanging van de atletiekbaan (omdat deze al jaren geleden voor competitiewedstrijden is afgekeurd) in fase één van de renovatie thuishoort, wellicht in combinatie met een deel van de kleedkamers. Het bestuur van Voorschoten’97 zorgt ervoor dat de middelen die zijn opgehaald voor de baan ook ten goede komen aan de baan.

De ‘We gaan voor de baan-commissie’ heeft voor de zomermaanden nog een aantal leuke acties op het oog en hopen binnenkort meer bekend te maken. Het is mogelijk dat er daarna acties volgen die gericht zijn op het complete renovatieplan, waarbij ook de voetbaltak wordt betrokken.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 13 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 17 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 18 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 18 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 20 uur geleden