<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Karolien Florijn won afgelopen nacht in de vier-zonder een zilveren medaille op de Olympische Spelen.&nbsp;&nbsp;</p>

Karolien Florijn won afgelopen nacht in de vier-zonder een zilveren medaille op de Olympische Spelen.  

(Foto: Archief, foto Hans Douw 2017 )
Sport

Trots op zilver van Voorschotense Karolien Florijn

  Sport

(Door Helma Neppérus) Het was nachtwerk in Tokyo, maar dat heeft als resultaat gehad een zilveren medaille in de vier-zonder met Karolien Florijn. Onze Voorschotense mag trots zijn. De Nederlandse ploeg kwam vlak achter Australië dat goud won.  

Als je zilver wint, is het direct na de finish meestal even slikken omdat je op goud had gehoopt. Maar zilver is toch een mooie medaille. Bijzonder is ook dat het nummer voor het eerst weer Olympisch was sinds 1992. 

Het is in Tokyo voor de sporters ook zwaar, zeker omdat door enkele besmettingen met het virus, waaronder de bondscoach van de dames  de bewegingsvrijheid voor de roeiers en roeisters wel heel klein was geworden. 

Karolien heeft altijd voor Die Leythe in Leiden geroeid en werd lang gecoacht door onze dorpsgenoot Ed Maan. 

Over roeien wordt in huize Florijn vast veel gesproken, want vader en moeder hebben beiden op hoog niveau geroeid en vader Ronald haalde daarbij twee keer goud. Broer Finn roeit ook. Nu is daarbij dus het zilver bijgekomen en een olympische medaille voor een inwoner of inwoonster van onze gemeente blijft bijzonder.

Helma Neppérus was lid van de Koninklijke Studentenroeivereniging Njord en roeide zelfs in het Nederlandse roeiteam. Ook was ze kamprechter bij de Olympische Spelen en was op het wereldkampioenschap onder de 23 jaar actief als scheidsrechter. Ze bekleedde bestuursfuncties bij onder andere de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en de Internationale Roeibond.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten