De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in. Foto: TV Forescate

Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning

Sport Sport

Na een geflatteerde 6-0 nederlaag in de eerste speelronde van de eredivisie, waren de dames van TV Forescate er extra op gebrand om deze keer wel punten binnen te halen. Deze speelronde stond er een uitwedstrijd bij H.L.T.C. Marquette in Heemskerk op het programma. Dit team had de eerste speelronde eenvoudig met 5-1 gewonnen dus waren van plan om de goede vorm door te trekken.

Om 12.30u begonnen Lisanne Bunnig en Wiktoria Sienko aan de eerste singles. Lisanne vloog uit de startblokken en stond al snel 5-1 voor. Na een korte opleving van haar tegenstander vond Lisanne het wel mooi geweest en werd de wedstrijd eenvoudig gewonnen met 6-4 6-1. Wiktoria had helaas pech met wederom een erg sterke tweede single en moest het onderspit delven.

Isis van der Meer begon daarna sterk aan haar single en won de eerste set met 6-1. In de tweede set werd het even spannend, maar Isis had gelukkig van vorige week geleerd en trok deze keer wel de spannende set (en daarmee de wedstrijd) naar zich toe met 7-5. Inmiddels was Isis van Dinter ook bezig met haar single maar bleek de tegenstander toch net een stukje beter en verloor zij haar single. 

Na de singels was er daarom een tussenstand van 2-2 en stonden er dus twee spannende dubbels op het programma. Isis van der Meer en Lisanne speelden de eerste dubbel. De eerste set ging overtuigend naar de tegenstander. De spannende (en lange) tweede set werd een tiebreak waarin Isis en Lisanne twee setpunten kregen, maar helaas niet binnen wisten te halen. De eerste dubbel ging daarom naar Marquette: 3-2.

Wiktoria Sienko en Santyn Bakker speelden de tweede dubbel. Dit duo heeft een tijdje geleden ook al samen meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Dubbel ™ 16 jaar en waren dus goed op elkaar ingespeeld. Dit bleek ook wel doordat de eerste set tegen een sterk duo werd binnengehaald met 7-5! De tweede set ging naar de tegenstanders waardoor een super tiebreak ging bepalen of het een overwinning voor Marquette ging worden of dat de punten gedeeld werden. Een super tiebreak wordt gespeeld zoals een reguliere tiebreak maar dan tot 10 punten in plaats van 7. Bij veel tennissers staat een super tiebreak echter bekend als een ‘loterij’ omdat een paar mindere punten de wedstrijd kunnen beslissen. Deze loterij viel helaas voor Forescate net de verkeerde kant op. Einduitslag: 4-2 voor Marquette.

Tijdens de terugreis naar Voorschoten heerste toch de sfeer dat een gelijkspel (of misschien zelfs een overwinning) er met een beetje meer geluk in had gezeten. Des te gretiger zullen de dames aankomende zondag zijn als de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Thor de Bataaf op het programma staat. Vanaf 13.30u zal er gespeeld worden om de eerste overwinning als team binnen te gaan behalen!

Op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) speelt Dames 1 de laatste thuiswedstrijd. Op deze dag organiseert TV Forescate ook een open dag waarbij kennisgemaakt kan worden met onze vereniging. Het zal een drukke competitie dag worden, met zowel junioren als senioren teams, waardoor er veel getennist zal worden. Op de website (www.forescate.nl) komt binnenkort meer informatie over de precieze invulling van deze dag. Hopelijk tot dan!


Nieuws overzicht

Afbeelding
PvdA blij met vernoeming park naar Max van der Stoel 6 uur geleden
Op 4 mei wordt de film 'Verdwenen Stad' vertoond over de onthutsende rol van de Amsterdamse tram in de Tweede Wereldoorlog
Programma Filmtheater 7 uur geleden
Voorschotenaar Max van der Stoel heeft een eigen park in het dorp.
Max van der Stoelpark benoemd in Voorschoten 7 uur geleden
Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Nieuwe QR code voor steun aan Kortebaandraverij 9 uur geleden
Voorzitter Pieter van Dijken stopt, de zoektocht naar een opvolger is gestart. En er zijn meer vrijwilligersvacatures.
Voorzitter Pieter van Dijken stopt bij Voorschoten'97, zoektocht naar opvolger 10 uur geleden