Irene en Sieto Wolters van Perez Wolters. met de prachtige collectie handgeknoopte tapijten. Foto: VSK
Irene en Sieto Wolters van Perez Wolters. met de prachtige collectie handgeknoopte tapijten. Foto: VSK

Perez Wolters: van traditionele Perzen tot moderne tapijten

Zakelijk Ondernemer in beeld

'Wij staan voor zo veel meer dan de klassieke Perzen', zeggen Sieto en Irene Wolters. 'Moderne tapijten ... keuze in overvloed!' Het echtpaar is al 20 jaar eigenaar van Perez-Wolters Tapijten aan de Schoolstraat en staan in voor de kwaliteit van al hun producten.

Wie de winkel binnen loopt wordt verrast door de grootte van het pand. Tientallen meters lang met de prachtigste tapijten in diverse kleuren, dessins en formaten. De laatste jaren is Perez-Wolters zich meer en meer gaan richten op moderne tapijten. 'Dat wil overigens niet zeggen dat we van de traditionele Perzen afscheid hebben genomen', benadrukken Sieto en Irene. 'Integendeel, we hebben nog steeds een heel groot assortiment handgeknoopte Perzische tapijten en ook hierin blijven wij investeren. Wij weten precies waar ze vandaan komen en hoe ze gemaakt zijn, voor minder doen we het niet. En juist die hoge kwaliteitseisen zaten ons een beetje dwars toen we ons meer en meer op de moderne markt zijn gaan richten. Er is heel wat afgewezen omdat ze niet aan ons eisen voldeden, maar inmiddels hebben we een collectie opgebouwd waar we trots op zijn.

Trends? Die heb je niet zo erg in ons vak, alhoewel we de laatste tijd wel merken dat de voordelige grove wollen "breisels" aanspreken. Maar ook de meer kostbare moderne tapijten doen het erg goed.

Voor wie de keuze wel heel erg reuze is, komen Sieto en Irene ook bij mensen thuis. 'In de winkel spreken we de inrichting en de kleuren door. Gezamenlijk maken we dan een keuze uit onze collectie en komen met een aantal tapijten langs om te kijken wat het mooiste staat. Bovendien kan een deel van onze collectie kan naar elk gewenst formaat worden gemaakt.

Last van internet? Ja en nee. Of er nou werkelijk, op het kwaliteitsniveau waarop wij verkeren, zoveel tapijten via internet verkocht worden, daar geloven wij niets van. Men wil een tapijt toch echt zien en voelen! Dus op die manier hebben wij er geen last van. Anderzijds merken wij wel heel duidelijk dat mensen vaak op het verkeerde been worden gezet door het internet. Op internet zijn de foto's prachtig en de prijsjes laag…. Maar kleine prijsjes en een goede kwaliteit gaan zelden samen. Onze etalage is klein, maar de voorraad is groot. Komt u eens binnen en laat u verrassen!

Perez Wolters
Schoolstraat 46, Voorschoten
071-5613609, perezvoorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 23 uur geleden 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00