Locoburgemeester Paul de Bruijn(l) en OVV-voorzitter Frank ten Have (m) haalden donderdag 19 maart voor de eerste keer een maaltijd af bij Francis Borsje van Restaurant Allemansgeest (Foto Jasper Suijten)
Locoburgemeester Paul de Bruijn(l) en OVV-voorzitter Frank ten Have (m) haalden donderdag 19 maart voor de eerste keer een maaltijd af bij Francis Borsje van Restaurant Allemansgeest (Foto Jasper Suijten)

'Steun elkaar en koop lokale (etens)waar!'

Zakelijk Ondernemer in beeld

(Persbericht Ondernemersvereniging) Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep en dus ook Voorschoten en haar ondernemers. Ondernemersvereniging Voorschoten (OVV) leeft mee met iedereen, die fysiek en/of zakelijk getroffen is of wordt. Op dit moment heeft de ziekte Voorschoten net bereikt en kunnen we de gevolgen nog nauwelijks overzien. De OVV weet wel dat nu ook al veel ondernemers zakelijk getroffen zijn. 

Bijvoorbeeld degenen, die werkzaam zijn in de horeca en inmiddels weten dat zij tenminste tot 6 april hun bedrijf gesloten moeten houden. En hen die in de gezondheidssector opereren en nu misschien al of binnenkort vele overuren moeten maken om aan de vraag te voldoen.Om alle ondernemers in het dorp te helpen, heeft de OVV op haar website www.ondernemersverenigingvoorschoten.nl een pagina geplaatst waar veel informatie over het coronavirus, de gevolgen en de regelingen voor ondernemers is te vinden. 

Zo hoopt de ondernemersvereniging een bijdrage te leveren aan het bestrijden van de crisis en het helpen overleven van de Voorschotense bedrijven in deze moeilijke tijd. Met hulp van iedereen in het dorp maakt en houdt men de pagina graag zo compleet en up to date mogelijk. Dus als u aanvullende of betere informatie heeft, aarzel dan niet die in te sturen naar info@ondernemersverenigingvoorschoten.nl. 

De OVV is ervan overtuigd dat alleen door goed samen te werken de ziekte kan worden ingedamd en de economische gevolgen daarvan kunnen worden ingeperkt en roept daarom iedereen op daaraan naar vermogen bij te dragen.

Horeca: thuis-uit-eten in Voorschoten
De horeca in Voorschoten blijft, tenzij dat door nieuwe overheidsbesluiten onmogelijk wordt, actief ondanks de sluiting van de hotels, cafés en restaurants. Bij veel horecazaken in Voorschoten bestaat nu de mogelijkheid om menu’s of snacks te bestellen en af te halen en/of te laten bezorgen. Eten moeten we toch, waarom dan niet afwisselend wat culinairs van onze lokale restaurants en horecabedrijven, die het nu zo moeilijk hebben. Een keer zelf even niet koken en wat anders dan de standaard bezorg-pizza! Of tijdens een wandeling of fietstocht even een patatje of iets anders lekkers scoren.

Op de site van de OVV vindt u tijdelijk links naar de horecazaken waar u heerlijke maaltijden/snacks kunt bestellen en laten bezorgen of afhalen. Locoburgemeester Paul de Bruijn en OVV-voorzitter Frank ten Have zeggen daarom: “Steun elkaar en koop lokale (etens)waar!”

Nieuws overzicht

Afbeelding
Wethouders schrijven mee voor Write for Rights, Amnesty International briefschrijfactie 15 uur geleden
Afbeelding
Topdrukte op het kasteel 9 dec., 12:51
Afbeelding
Taxatiemiddag in Het Wapen van Voorschoten 9 dec., 12:49
Afbeelding
Indrukwekkende lichtjesavond op Rosenburgh 9 dec., 08:32 2
Afbeelding
PvdA- Gemeente: ga de boer op! 8 dec., 19:25