Bistro Tante Bet van Voorschotenaar Ton Broekhoven is gericht op de klassieke Franse keuken. Foto: VSK
Bistro Tante Bet van Voorschotenaar Ton Broekhoven is gericht op de klassieke Franse keuken. Foto: VSK

Bistro ‘Tante Bet’: passie voor de klassieke Franse keuken

Zakelijk Ondernemer in beeld

Zonder corona was de nieuwste horeca-aanwinst aan de Voorstraat 44 vorig jaar november al gestart maar eigenaar Ton Broekhoven uit Voorschoten mocht toch niet open dus ‘we hebben het rustig aan gedaan met de verbouwing.’ Op zaterdag 5 juni ging Tante Bet van start, een moderne Franse Bistro met eerlijk en kwalitatief goede gerechten in een gemoedelijke sfeer. ‘Net zoals in Frankrijk’, lacht Ton.

Het pand stamt uit begin 19e eeuw. Vanaf 1833 zat er koffiehuis Het Metalen Kruis, in recenter jaren Bistro De Oude Herberg en later Mas o Menos. ‘Er moest flink worden opgeknapt en we hebben enorm naar achter uitgebouwd want het is nogal smal’, vertelt Ton. Maar het resultaat mag er zijn, bij binnenkomst valt de prachtig gepolitoerde bar met messing accenten op. De fraai gedekte tafels met oranje stoelen en krukken maken het een gezellig geheel. Bijzonder is dat de bistro wordt verwarmd en gekoeld door een ventilatiesysteem met 100% verse lucht. ‘Volledig coronaproof dus’. Binnen is er plek voor zo’n 60 gasten, op het terras is er ruimte voor 12 tafels. 

Overigens is Ton niet over een nacht ijs gegaan. Hij heeft in zijn 20 jaar als buitendienstmedewerker van een biermerk uit de buurt, heel wat gesprekken gevoerd met horecaondernemers. ‘Sfeer, kwaliteit en gastvrijheid is steeds belangrijker geworden. Het ontbrak in Voorschoten aan een moderne bistro met een tijdloze, warme, gezellige inrichting en een menukaart met eerlijke, klassieke gerechten waarbij passie voor het product en aandacht voor de gast centraal staat’, zegt Ton. ‘Tijdens de verbouwing ben ik al op zoek gegaan naar een goed team, een combinatie van kennis en jeugdig enthousiasme. Onze kok heeft dertig jaar ervaring waarvan 15 jaar in de Franse keuken. Ook in de bediening zit veel kennis en ervaring, de nieuwelingen worden door ervaren krachten opgeleid. Een bewuste keuze omdat we ook de jeugd kansen willen geven.’ 

Ton nam nog een belangrijke beslissing. ‘Natuurlijk gebruiken we uitsluitend verse ingrediënten, worden alle gerechten vers bereid, ook de sauzen, maar we hebben ook bewust gekozen voor lokale leveranciers. Zo komt ons vlees van Slagerij Van Eijk, het ijs van Luciano’s in Wassenaar en het brood van Mamie Gourmande in Leiden.’ Op de kaart echte Franse lekkernijen als escargots en Coq au Vin maar ook steaks, sliptong, vegetarische gerechten en is er zelfs aan de kinderen gedacht. Reserveren wordt aanbevolen.

Bistro Tante Bet
Voorstraat 44, Voorschoten
071-88 71 771, bistrotantebet.nl

Openingstijden: woensdag tot en met zondag