Franck Fielemon is voorzitter van broodfonds Berbice. 'We zijn op zoek naar nieuwe leden.' Foto: VSK
Franck Fielemon is voorzitter van broodfonds Berbice. 'We zijn op zoek naar nieuwe leden.' Foto: VSK

Broodfonds: een solidair vangnet voor ondernemers

Zakelijk Ondernemer in beeld

‘Een broodfonds, dat klinkt als een noodfonds voor zielige ondernemers maar niets is minder waar!’, zegt Franck Fielemon. Hij is voorzitter van Broodfonds Berbice, alweer het derde in Voorschoten. Door allerlei mutaties binnen de groep als verhuizingen en opzeggingen zijn er meer leden welkom. ‘We zijn financieel gezien kerngezond en houden dat graag zo, daarom komen we graag in contact met nieuwe ondernemers die zich aan willen sluiten’, aldus Fielemon. 

‘Ik vind het Broodfonds de uitvinding van de eeuw’, vervolgt hij. ‘Als ondernemer, ZZP’er of MKB’er, ben je kwetsbaar bij ziekte. Geen omzet, geen inkomen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor veel kleine ondernemers te duur en als je er geen gebruik van maakt, is je geld weg. 

Zo niet bij het Broodfonds. Naast Duivenvoorde en De Horsten zijn wij het derde broodfonds. In heel Nederland zijn er ruim 650 waar meer dan 30.000 ondernemers bij zijn aangesloten. Bij een broodfonds is iedere ondernemer welkom. Voorwaarde is dat je gezond bent en geen zicht hebt op een operatie of iets dergelijks. Je betaalt geen premie maar een contributie van € 15,- per maand’, vervolgt Franck. ‘Daarvan worden de bankkosten en organisatiekosten betaald. Daarnaast kies je voor een inleg gerelateerd aan je inkomensniveau bij ziekte. Dat bedrag is € 112,50 bij een maximale schenking van € 2500,- per maand. Natuurlijk kun je voor een lagere inleg en schenkingsniveau kiezen. De inleg blijft van jou en wordt gestort op een persoonlijke spaarrekening bij Triodos. Het geld groeit dus aan tenzij er méér schenkingen nodig zijn aan zieke collega’s. Maar dat gebeurt eigenlijk zelden. Ons broodfonds is financieel gezond, er is een buffer van € 120.000,-. Om dat zo te houden zijn 50 leden nodig en daar komen we nu niet aan.’

Nieuwe leden
Broodfonds Berbice is dus op zoek naar nieuwe leden. Voorwaarde is dat ondernemers in Voorschoten wonen of werken of in één van de aangrenzende gemeenten. ‘Daarnaast is een Broodfonds ook zakelijk gezien een interessant netwerk, onze leden zijn werkzaam in veel verschillende branches en disciplines’, zegt Franck. ‘Jaarlijks hebben we een ledenvergadering en komen we bij elkaar voor een bbq.’

Aanmelden kan via broodfonds.nl. ‘Of kom een keertje met een van ons praten, dan leggen we alle voorwaarden en regels uit. Neem contact op via bestuur.berbice@broodfonds.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 2 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 3 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 3 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 3 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 3 uur geleden