<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

22 januari informatieavond 4e broodfonds Voorschoten

Broodfonds sociaal vangnet voor kleine zelfstandigen en ZZP'rs

Het vierde Broodfonds van Voorschoten en Wassenaar is een feit en officieel opgericht per 1 januari 2020. Een broodfonds telt maximaal 50 leden, kleine zelfstandigen en ZZP'rs. Er kunnen zich voor het 4e broodfonds dat de naam Berbice heeft gekregen, nog leden aanmelden.

Een Broodfonds is een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid. Het is een initiatief van zelfstandige ondernemers met verschillende beroepen om elkaar bij arbeidsongeschiktheid met schenkingen te steunen.

Het broodfonds vormt een tijdelijk vangnet voor ondernemers die langere tijd ziek raken. De deelnemers zetten maandelijks een bedrag op een eigen broodfondsrekening. Heeft één van de leden van het broodfonds als gevolg van arbeidsongeschiktheid een periode geen inkomen dan krijg hij of zij, na een eigen risico periode, van alle leden een bedrag uit hun broodfondsrekening. Een broodfonds is geen volledige vervanger van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), maar wel vele malen goedkoper.

Het geld dat je elke maand op je broodfondsrekening stort, blijft van jezelf. Als je uit het fonds stapt, krijg je dat bedrag terug. Minus de bedragen die je aan zieke fondsgenoten hebt geschonken.

Een broodfonds is geen complex financieel product. De basis bestaat uit afspraken tussen gelijkwaardige partners die voorwaarden afspreekt die voor iedereen gelijk zijn. Als lid van een broodfonds krijg je een helder inzicht in hoe alles werkt en weet precies waar je aan toe bent. De leden van een broodfonds hebben regelmatig onderling contact

Potentiële leden kunnen bij interesse direct na de voorlichting op 22 januari aansluiten bij de hierna geplande vergadering van het broodfonds zelf en op die manier kennismaken met de huidige leden. Die vergadering duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden en vragen vooraf per email naar: bestuur.berbice@broodfonds.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten