<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Wethouder Paul de Bruijn tijdens nieuwjaarsreceptie OVV: 'ondernemers belangrijk voor ons dorp'. Foto: Vsk
Wethouder Paul de Bruijn tijdens nieuwjaarsreceptie OVV: 'ondernemers belangrijk voor ons dorp'. Foto: Vsk

Wethouder Paul de Bruijn: 'ondernemers belangrijk voor ons dorp'

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Ondernemers Vereniging maakten de leden kennis met de nieuwe wethouder Paul de Bruijn. De Bruijn is wethouder met een belangrijke portefeuille waarin Economie en vestigingsklimaat, Sociale zaken, Werk en Inkomen, Gezondheidszorg en jeugdzorg, Vrijwilligersbeleid, Welzijn en Wijkbeleid, Kunst en Cultuur, bibliotheek, Toerisme en Recreatie, Marktzaken en Horeca en is daarmee een belangrijke contactpersoon voor de Voorschotense ondernemers. 'Neem vooral contact met mij op als ik iets voor u kan betekenen', nodigde hij de ondernemers tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst uit.

Op de toespraak van voorzitter Frank ten Have die reageerde op de column in de Voorschotense Krant waarin stond dat Voorschoten een belastingparadijs is voor ondernemers vanwege het OZB-tarief voor niet-woningen, reageerde de nieuwe wethouder, dat de huidige coalitie geen nut ziet in het verhogen van de OZB voor niet-woningen..

Toespraak wethouder Paul de Bruijn tijdens nieuwjaarsbijeenkomst OVV 6 januari 2020.

'Ondernemers zijn belangrijk voor ons dorp. Zij zorgen niet alleen voor de werkgelegenheid en geven mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Maar vormen ook een basis voor onze sociale structuur. Zij organiseren en ondersteunen activiteiten op cultureel en sportgebied die mensen verbinden. Daarnaast zijn zij belangrijke sponsors voor veel sportverenigingen in ons dorp'.

'De dienstverlening van de gemeente naar de ondernemers is belangrijk en willen wij verbeteren.  Wij hebben wij capaciteitsproblemen ondervonden maar ik ben blij te melden dat wij in maart een aantal belangrijke vacatures vervuld hebben'.

'Daar waar mogelijk willen wij ondernemers ondersteunen bij problemen die op ons afkomen, zoals de concurrentie van de Mall of the Netherlands, het internet en de te verwachten problemen met de bereikbaarheid als gevolg van de werkzaamheden bij het Lammenschansplein en de werkzaamheden aan de Lammebrug.

'Wij gaan aan de slag met de economische agenda 2020-2030 waarin wij een visie willen ontwikkelen hoe we onze locale economie sterk kunnen houden en hoe ook de leegstand in het centrum het hoofd te bieden. Hiervoor zullen wij in gesprek gaan met de Ondernemers Vereniging en de Centrum Ondernemers.  Uw aller input is belangrijk, voel u vrij om met uw ideeën of plannen contact met mij op te nemen'.

'Eveneens onderdeel van de economische agenda is het stimuleren van innovatieve groeisectoren zoals de Zorg en ZZP'rs, het bevorderen van het toerisme en recreatie en het stimuleren van de economische ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid'.

'Actiever zal worden gewerkt aan het binnenhalen en matchen van bedrijven, hiervoor praten wij ook mee in het regionaal overleg Economie 071'.

'Eveneens willen wij als gemeente een rol spelen op sociaal gebied. Voor ondernemers die kampen met financiële problemen en het begeleiden van inwoners met bijstand die zelfstandig willen ondernemen en startende ondernemers die een aanvraag willen indienen voor bedrijfskapitaal'.

---


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten