Afbeelding

Broodfonds Berbice: Financieel vangnet voor zieke ondernemers

Zakelijk

Voorschoten - Het begin dit jaar opgerichte Broodfonds Berbice staat open voor nieuwe leden. Een broodfonds is een formeel collectief van zelfstandig ondernemers die elkaar steunen in tijden van ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Door middel van een ingenieus schenkingensysteem is er een sociaal en financieel vangnet voor een periode van maximaal twee jaar. Als oplossing voor eerste nood en mogelijke aanvulling op een arbeidsongeschiktheidsverzekering waaraan vaak hoge kosten hangen en allerlei drempels gelden om voor uitkering in aanmerking te komen.

Leden betalen géén premie maar sparen op een eigen spaarrekening bij Triodosbank. Deze bank heeft in samenwerking met Broodfondsmakers een systeem bedacht dat de schenkingen in tijden van nood belastingvrij faciliteert. Zijn er geen zieken dan spaar je elke maand een klein bedrag en mocht je ooit uittreden uit het Broodfonds dan neem je je spaargeld gewoon weer mee. Ben je ziek en kun je niet werken, dan ontvang je van elke lid elke maand een kleine schenking waarmee je een basisinkomen kunt genereren.

Franck Fielemon (voorzitter) geeft aan; “Het broodfonds is een sociaal netwerk van ondernemers die elkaar kennen en vertrouwen. Het is vriendelijker dan premie betalen aan een verzekeraar, je geld blijft van jou! En door de sociale cohesie en onderling vertrouwen ligt het ziektepercentage extreem laag. Sinds de oprichting van het broodfonds zijn er nog geen zieken geweest dus we hebben een goede buffer kunnen opbouwen.”

Op dit moment telt Broodfonds Berbice 37 leden en 4 aspirantleden. De maximale omvang van de vereniging bedraagt 50 leden. Momenteel is het bestuur in gesprek met een aantal geïnteresseerden. Naar verwachting zal eind van dit jaar het maximale aantal leden bereikt worden.

Om als lid toegelaten te kunnen worden zijn er een aantal voorwaarden. Zo moet je als zelfstandig professional wonen en werken in Voorschoten of Wassenaar, dien je minimaal een jaar te ondernemen, moet je momenteel in staat zijn om te werken en mag je geen kennis hebben van geplande operaties. Ook is er een minimale inkomensgrens uit de onderneming.

Er staan voor de leden een aantal leuke én interessante activiteiten op het programma waardoor ze elkaar de komende tijd nóg beter leren kennen én elkaar waar mogelijk versterken.

Wil je eens kennismaken met het bestuur en meer weten over de werking van het broodfonds? Stuur dan een mail naar bestuur.berbice@broodfonds.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 14 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 23 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37