Afbeelding

Verkooptentoonstelling Jenny Hudig groot succes

Algemeen

35 schilderijen brengen € 1.186 op voor de Voorschotense Kunstkring

VOORSCHOTEN - De verkooptentoonstelling van schilderijen van Jenny Hudig-Lind (1938-2019) tijdens de Voorschotense Paardendagen (26-28 juli) is een groot succes geworden. Ondanks het met name op vrijdag en zaterdag warme weer kwamen een paar honderd mensen op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis kijken, waarvan niet minder dan 35 ook kopers werden. Het toegankelijke en aansprekende werk gecombineerd met de wel heel aantrekkelijke prijzen van € 25, € 35 en € 45 droegen in niet geringe mate bij aan het verkoopsucces.

Initiatiefneemster Rina Hart-Brinkman: "Het belangrijkste doel van Jenny's familie en vrienden dat haar schilderijen de wereld van velen mogen blijven kleuren, is bereikt. De opbrengst was voor ons van veel minder belang, maar we zijn toch blij met het mooie bedrag van € 1.186, waarmee we de Voorschotense Kunstkring (VKK) kunnen steunen." Penningmeester Kees Berbee heeft nog geen bestemming voor het geld. Berbee: "Gezien alle onzekerheid met betrekking tot onze huisvesting zetten we het geld voorlopig maar op onze bankrekening. Het liefste blijven we op 'onze' zolders en daar zouden we het best kunnen gebruiken voor een verfje en nieuwe zonwering, maar dan moeten we er wel mogen blijven."

Onder de bezoekers ook een wethouder. Hij was onder de indruk van de unieke expositieruimte, die nu verloren dreigt te gaan. De VKK hoopt dat zijn bezoek tot andere inzichten bij het gemeentebestuur leidt en dat de locatie voor de Voorschotense kunst kan worden behouden. Het verkoopsucces heeft de kunstkring ook op een andere manier geprikkeld. Tot nog toe werd de expositieruimte tijdens de Paardendagen niet gebruikt. Mogelijk komt daar nu verandering in. Maar dan moet de VKK natuurlijk wel van de zolders gebruik kunnen blijven maken.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 10 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 12 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 14 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 17 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 18 uur geleden