De Groene Klaver uit Voorschoten voert actie voor de kuikens.
De Groene Klaver uit Voorschoten voert actie voor de kuikens. Foto:

Kuikens in het land, poes in de mand

Algemeen Regio nieuws

Het vinden van de eerste legsels van weidevogels door weidevogelbeschermers, betekent de start van het weidevogelseizoen. Deze periode duurt tot half juni met steeds meer legsels op de percelen bij agrariërs. Om de uitgekomen kuikens te beschermen, vraagt agrarisch collectief De Groene Klaver uit Voorschoten aandacht voor de campagne ‘Kuikens in het land, poes in de mand’. Met andere woorden; houd uw poes of kat ’s nachts binnen. 

Een poes of kat kan met gemak een paar kilometer wandelen en zwerft graag in een weiland rond. Ze hebben een jachtinstinct en naast muizen, doden ze ook weerloze kuikens. Vooral in de nacht is gevaar reëel omdat de weidevogel dan haar kwetsbare jongen niet tijdig kan waarschuwen. 

Voorkom die nachtelijke rooftocht, door uw huisdier in de nacht binnen te houden. Kattenluik of deur dicht, zodat meer weidevogelkuikens op kunnen groeien tot volwassen vogels. Een kattenbelletje aan de halsband alarmeert de ouders. Dit is sowieso een goed idee voor iedere kat of poes. Ook vogels rondom uw huis hebben hier baat bij.

Meer info: groeneklaver.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
'Koninklijk gezin' toch nog even in Voorschoten 10 minuten geleden
Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 5 uur geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 17 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 19 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 21 uur geleden