Afbeelding
Foto:

Bewonersbijeenkomst klimaatbestendige Krimwijk

Algemeen Regio nieuws

De gemeente organiseert op 8 april van 19.30 tot 21.30 uur een bewonersbijeenkomst in het Bondsgebouw aan de Leidseweg 100. Tijdens deze bijeenkomst wordt het veranderende klimaat besproken, de risico’s die daarbij horen en eventuele oplossingen. Inwoners van de Krimwijk zijn van harte zijn uitgenodigd. Deze bijeenkomst is de eerste uit een reeks die komend jaar in verschillende wijken wordt georganiseerd.  

In de Krimwijk is 40% van de grond privaat eigendom. Alleen de openbare ruimte aanpassen is niet voldoende om hitte-, droogte- en wateroverlast te voorkomen. Hulp van inwoners is daarom hard nodig. 

Het klimaat verandert
Dankzij het veranderende klimaat worden zomers heter en droger, en krijgen we tegelijkertijd meer te maken met hevige of langdurige regenval. Dit zorgt voor hitte-, droogte- en wateroverlast. Zo kunnen panden of wegen vollopen met water. Hete dagen zorgen voor eventuele fysieke ongemakken. De gemeente heeft daarom in 2023 het klimaatadaptatiebeleid vastgesteld. In dit beleid zijn handvatten opgenomen om Voorschoten voor te bereiden op deze klimaatveranderingen.

Samenwerking
Tijdens de bijeenkomst zijn beleidsmedewerkers van de gemeente aanwezig om inwoners van de Krimwijk te informeren over de risico’s van het veranderende klimaat. Ook wordt in kaart gebracht welke overlast inwoners nu al ervaren.

Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig. Inwoners die meer willen weten over klimaatadaptatie, kunnen kijken op www.voorschoten.nl/klimaatadaptatie.

Nieuws overzicht

Afbeelding
'Koninklijk gezin' toch nog even in Voorschoten 12 minuten geleden
Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 5 uur geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 17 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 19 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 21 uur geleden