Afbeelding

Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band!

Algemeen

De Grote Zaal van het Cultureel Centrum Voorschoten was met 230 bezoekers tijdens het optreden van de Big Band van het Koninklijk Conservatorium bij Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) op zaterdag 23 maart 2024 helemaal vol. Voor PJPJ is dit een record! Ruim voor aanvang van het concert stroomden de bezoekers al de zaal binnen. Zoals bij elk concert was er een gezellige sfeer. De bezoekers genoten in grote mate van het optreden van KC Big Band onder leiding van dirigent Claudio Jr De Rosa.

Het concert werd geopend door het hoofd van de jazzafdeling van het Conservatorium, Bart Suèr. Hij vertelde de bezoekers over het spannende programma van dit big band-project. Alle arrangementen zijn van de studenten zelf, en de meeste composities ook. De muzikale fascinaties van de huidige generatie studenten, als ook de spannende klank-kleuren en klankcombinaties (vooral door de vele blazers), komen daarmee goed naar voren. Het is spannend om naar te luisteren!

De veelal master jazzstudenten vormen samen de KC Big Band. Al jaren is het traditie dat de band bij PJPJ komt optreden en dit jaar was het wel een bijzonder concert door de arrangementen en composities van de studenten zelf. Sommige van hen waren aanwezig om live hun creaties te beleven. Live is immers veel intenser dan een opname.

Ook dit jaar verzorgde en sponsorde Ristorante Va Bene uit Voorschoten voorafgaand aan het concert een heerlijke lasagne-maaltijd voor de studenten, begeleiders en vrijwilligers van PJPJ. Dat werd door ieder zeer op prijs gesteld!

PJPJ helpt jazzstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag met het opdoen van podium-en presentatie-ervaring en draagt op een sfeervolle en laagdrempelige manier bij aan het bevorderen van live jazzmuziek en daarmee aan het culturele leven in Voorschoten.

Het eerstvolgende jazzconcert is op 20 april 2024 met Royal Funk o.l.v. Rolf Delfos. Deze muziek is geschikt voor elke muziekliefhebber, van jong tot oud! Kijk op www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

De Oranje Expeditie moest helaas naar de Sporthal worden verplaatst maar de lol was er niet minder om
Kletsnat begin maar weer een fantastische Koningsdag 1 uur geleden
Traditiegetrouw was de eerste wedstrijd tussen het bestuur en de winnaar van vorig jaar  Old Totally Darkness. De strijd was snel voorbij.
Team Freek van Os en Roestige Rammers winnen touwtrekken 1 uur geleden
Afbeelding
'Koninklijk gezin' toch nog even in Voorschoten 9 uur geleden
Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 14 uur geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 26 apr, 20:00