Afbeelding
Foto: Sleutelstad

Staking Sleutelstad is voorbij

Algemeen Regio nieuws

De redacties van Sleutelstad Nieuws, Cultuur en Sport hebben maandagmiddag besloten hun staking na een week te beëindigen. Reden hiervoor is dat de schorsing van hoofdredacteur en producent Chris de Waard door het omroepbestuur is opgeheven. Dat staat te lezen op de nieuwssite van Sleutelstad. 

De diverse redacties hebben in gezamenlijkheid besloten weer aan het werk te gaan, om de onafhankelijke verkenner van de NLPO die door het bestuur is aangewezen, de kans te geven zijn werk te doen. De NLPO is de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen, het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland.

Maandagochtend vond een overleg plaats van het bestuur van Sleutelstad-Unity met producenten Chris de Waard en Rudo Slappendel. Het bestuur heeft laten weten nog altijd tot doel te hebben een streekomroep te vormen met inzet van beide producenten.

“In een uiterste poging deze optie te onderzoeken, hebben wij een onafhankelijk verkenner vanuit de NLPO aangesteld met als opdracht: vaststellen of er voldoende vertrouwen is om in gezamenlijkheid door te gaan en inventariseren van mogelijkheden voor een eventuele volgende stap”, aldus Didos van Dam, voorzitter van het bestuur in een memo aan de medewerkers en vrijwilligers.

De verkenner rapporteert zijn bevindingen aan het bestuur dat (mede) op basis van deze input een besluit zal nemen, aldus Van Dam. “We streven ernaar medio volgende week opnieuw met de producenten om tafel te gaan.”

Nieuws overzicht

GroenLinks Voorschoten ging op bezoek bij Groen Schoten in België.
GroenLinks Voorschoten ontmoet Groen Schoten 6 uur geleden 1
Afbeelding
Repair Café op 25 mei 2 mei, 15:32
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 1 mei, 09:52 1