De redactie van  Sleutelstad is leeg.
De redactie van Sleutelstad is leeg. Foto: Sleutelstad

Einde aan Streekomroep Unity/Sleutelstad

Algemeen Regio nieuws

De fusieomroep Unity/Sleutelstad is geklapt. De redactie en medewerkers van Sleutelstad hebben uit protest het werk neergelegd nadat directeur Chris de Waard door het bestuur van de streekomroep zondagavond werd geschorst. 

De fusie ging begin van dit jaar van start en liep al gauw spaak. Een en ander kwam naar buiten toen het stichtingsbestuur, tegen de afspraken in, aankondigde de redactie in Leiden binnen enkele weken te sluiten en naar Leiderdorp over te plaatsen.  

In de inhoudelijke notitie die Chris de Waard dit weekend aan het bestuur richtte, uit hij onder meer ook zijn zorgen over de samenwerking en de verslechterde verstandhouding met collega-producent Rudo Slappendel. Het onderling vertrouwen tussen beide producenten – essentieel voor een succesvolle fusie – ontbreekt, volgens hem. Het grootste deel van de medewerkers onderschrijft de in de notitie geuite zorgen. 

Het feit dat De Waard zijn notitie ter beschikking van een regionaal dagblad stelde, was voor het bestuur reden om hem te schorsen.

Staking
Naar aanleiding hier van hebben de redacties van Sleutelstad Nieuws, Sport en Cultuur besloten per direct te staken. ‘Het op non-actief stellen van de producent die problemen signaleert en deze aan de kaak stelt, is niet te rechtvaardigen’, aldus de redactieleden. Zij vragen zich af op welke manier dit bijdraagt aan de succesvolle vorming van een gezamenlijke streekomroep. De redacties maken zich bovendien ernstig zorgen over de journalistieke integriteit binnen de te vormen streekomroep. Er wordt gevreesd dat de onafhankelijke nieuwsgaring bedreigd wordt.  

Vanuit de redacties is het bestuur met klem gevraagd het besluit tot schorsing van Chris de Waard ongedaan te maken en een plan van aanpak op te stellen dat recht doet aan de taken en verantwoordelijkheden van een regionale nieuwsomroep. 

Lees het volledige artikel op Sleutelstad. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
PvdA blij met vernoeming park naar Max van der Stoel 9 uur geleden
Op 4 mei wordt de film 'Verdwenen Stad' vertoond over de onthutsende rol van de Amsterdamse tram in de Tweede Wereldoorlog
Programma Filmtheater 9 uur geleden
Voorschotenaar Max van der Stoel heeft een eigen park in het dorp.
Max van der Stoelpark benoemd in Voorschoten 9 uur geleden
Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Nieuwe QR code voor steun aan Kortebaandraverij 11 uur geleden
Voorzitter Pieter van Dijken stopt, de zoektocht naar een opvolger is gestart. En er zijn meer vrijwilligersvacatures.
Voorzitter Pieter van Dijken stopt bij Voorschoten'97, zoektocht naar opvolger 12 uur geleden