Afbeelding

Inzamelactie Sintvoorieder1 bij Sleutelstad

Algemeen Regio nieuws

Vanaf maandag 20 november staan de uitzendingen bij Sleutelstad vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie SintvoorIeder1. Tijdens de actieperiode worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. 

Vanuit de studio in Leiden maakt Sleutelstad van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur een speciaal programma dat in het teken staat van de inzamelactie. Iedereen is die week welkom om een cadeau in de studio tijdens de uitzending te komen doneren.

Stichting Sintvoorieder1
In de grote steden krijgt een op de negen kinderen met Sinterklaas geen cadeau omdat zij opgroeien in (verborgen) armoede. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen.

Met de cadeaus die worden ingezameld maakt de stichting pakketten waarin naast een of meerdere cadeaus ook altijd iets lekkers en een gedicht zit. Om die reden hoeven de gedoneerde cadeaus, met een waarde van maximaal 25 euro, niet ingepakt te worden. Ook Sinterklaas snoepgoed is van harte welkom. Stichting Sintvoorieder1 wil er met deze werkwijze voor zorgen dat geen enkel kind zich anders voelt dan hun leeftijdgenootjes die in een draagkrachtiger gezin opgroeien.

Samenwerking van in totaal 12 omroepen
De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie bij Sleutelstad, maar de gehele actie wordt door Omroep West geïnitieerd in samenwerking met meerdere andere lokale omroepen. Hierbij sluiten dit jaar ook nog tien andere lokale omroepen aan uit de regio Zuid-Holland-Noord. De doelstelling van de actie is om in vijf dagen 50.000 cadeaus in te zamelen. In 2022 stond de doelstelling in eerste instantie op 20.000 cadeaus, maar uiteindelijk kwam de eindstand toen uit op 47.459 cadeaus. Bij Sleutelstad werden in 2022, 3810 ingezameld, een aantal dat zij hopen dit jaar te zullen overtreffen.

Luister en doneer
Iedereen is welkom om een cadeau te komen doneren in de studio van Sleutelstad, aan de Middelstegracht 78A in Leiden. Dat kan van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november tussen 9.00-18.00 uur. Let op: op vrijdag kan het tot 16.00 uur.

Op Sleutelstad is van 9.00-17.00 uur elke dag speciale aandacht voor de actie.

Op vrijdag 24 november komen alle omroepen tussen 18.00-19.00 uur samen in Den Haag, waar gezamenlijk met alle omroepen een grote finale-uitzending wordt gemaakt, waarbij onder leiding van Maartje van Wegen de eindstand van de actieweek bekend wordt gemaakt. Deze finale-uitzending is ook te horen op Sleutelstad.
Luisteraars worden opgeroepen te komen doneren, maar natuurlijk kunnen zij ook zelf deelacties organiseren bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij de sportclub, de muziekvereniging of met collega’s. Ook voor bedrijven is het mogelijk om in de uitzending live cadeaus te komen doneren.

Omroep West
Deze actie is geïnitieerd door Omroep West, die als regionale omroep de regierol neemt om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen de actie tot een succes te brengen. De lokale omroepen die zich dit jaar bij de actie van Radio West en Den Haag FM aansluiten zijn naast Sleutelstad ook omroep Bo (Bollenstreek), RTV Katwijk, ZFM Zoetermeer, Studio Alphen, RTV Krimpenerwaard, Omroep Delft, Midvliet, RTV Gouwestad en Feel Good Radio (Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk).

Naast deze actie werken Omroep West en de lokale omroepen al jaren nauw samen in de dagelijkse nieuwsvoorziening in de regio.

Meer informatie over actie is te lezen op de website www.sleutelstad.nl/sintvoorieder1.

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 14 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 23 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37