Afbeelding

Ladies’ Circle Voorschoten helpt Sintvoorieder1

Algemeen Regio nieuws

Voorschotense Sandra de Jong zet zich vrijwillig in als bestuurslid bij Stichting Sintvoorieder1. ‘Hoe mooi is het als je eraan kan bijdragen dat ieder kind een cadeau krijgt van de Sint’, aldus Sandra. Sandra vertelt: ‘Sintvoorieder1 is begonnen in 2010. Het Sinterklaasfeest, hét kinderfeest van Nederland, is helaas niet een feest voor álle kinderen. Voor kinderen in crisis- en opvanghuizen of waarvan de ouders afhankelijk zijn van de voedselbank is het niet vanzelfsprekend dat Sinterklaas op 5 december langskomt met een cadeautje’.

Sintvoorieder1 bestaat inmiddels 11 jaar. En dat er behoefte aan is, blijkt wel uit het feit dat afgelopen jaar ruim 7.000 kinderen in de Haagse en Leidse regio’s een cadeau hebben ontvangen. En de prognose voor dit jaar ligt hoger, want dankzij de corona is het aantal mensen dat afhankelijk is van voedselbanken aanzienlijk gestegen.

Ladie’s Circle zamelt cadeaus en chocoladeletters in
‘Gelukkig doen steeds meer Voorschotense particulieren en bedrijven mee en doneren cadeaus, snoepgoed of geld aan Sintvoorieder1. Zo ook de Ladies’ Circle uit Voorschoten’, aldus Sandra. Via een praatje in sportschool Hart for Her (ons kent ons in Voorschoten) is het contact gelegd. Sandra: ‘ik gaf aan dat ik voor de taartenactie van volgend jaar een goed doel wist, maar de ladies hebben de actie gelijk opgepakt!’ Marloes, een van de ladies reageert: ‘ ja, wij waren gelijk zo enthousiast, dat we hebben besloten om nog voor dit jaar een actie te organiseren’.

Inzamelingsactie bij Hema, Tokkelientje en Hart for Her
‘Zo gaan we met een aantal dames helpen in het pakhuis van Sintvoorieder1, uiteraard volgens de geldende coronamaatregels. Maar we willen natuurlijk niet met lege handen aankomen’, aldus Marloes. ‘Daarom hebben we in samenwerking met de Hema en Tokkelientje een inzamelingsactie opgezet. En ook Hart for Her, waar de actie is begonnen, is aangesloten. Van maandag 19 t/m zaterdag 24 oktober staat er op deze locaties een mooi versierde doos, waarin iedereen cadeaus kan doneren. Voor elke leeftijd zijn cadeaus welkom, maar er is speciaal vraag naar cadeaus voor de oudere kinderen van 12-17 jaar. Mocht je niet goed weten wat je voor deze leeftijd kan kopen, kijk dan voor inspiratie op de actieposter die je kan vinden bij de doos. En, bij elk cadeautje hoort natuurlijk een chocoladeletter, dus ook deze zijn zeer welkom’. Kom dus allemaal langs bij Hema, Tokkelientje of Hart for Her en doneer cadeaus en chocoladeletters, Sandra en Marloes rekenen op jullie!

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 14 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 23 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37