Afbeelding

Sleutelstad en Unity.NU willen één omroep vormen

Algemeen Regio nieuws

Sleutelstad en Unity.NU gaan samen één streekomroep vormen voor de Leidse regio. Die intentie hebben de besturen van de twee omroepen uitgesproken. De komende periode gaan de twee uitvoeringsorganisaties nader met elkaar in gesprek.

Het proces wordt begeleid door de Stichting NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen), het samenwerkings- en coördinatieorgaan van de lokale publieke omroep in Nederland. Vanaf 2025 verandert ook de bekostiging van de streekomroepen. Er komt meer geld beschikbaar en de financiering gaat via de rijksbegroting lopen en niet meer via de gemeentes.

De twee omroepen lopen met hun voornemen vooruit op de omvorming van de circa 230 lokale omroepen die ons land telt, naar ongeveer tachtig streekomroepen met ingang van 1 januari 2025. Het moet er toe leiden dat later dit jaar slechts één aanvraag wordt ingediend bij de komende aanwijzing voor lokale omroep in de Leidse regio.

De nieuw te vormen omroep moet zich gaan richten op het gebied waar Unity.NU en Sleutelstad nu actief zijn. Dat zijn de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude.

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37