Afbeelding

Sleutelstad of Unity lokale omroep voor Voorschoten?

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten – De raadscommissie Burger en Bestuur kwam er donderdagavond nog niet uit. Wie wordt de lokale omroep voor de Leidse regio? Dat moet in 2018 worden vastgesteld door het Commissariaat van de Media maar die heeft weer advies gevraagd aan de gemeenteraden.

Holland Centraal, waaronder Unity, kreeg vijf jaar geleden de rechten en wil het contract graag verlengen. Stichting Lokale omroep Leiden (Lorelei), waaronder Sleutelstad is de nieuweling. En die laatste heeft de unanieme voorkeur van de gemeente Leiden. Daarnaast moeten Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude een keus maken.

Rudo Slappendel van Unity  wees tijdens de presentatie op de jarenlange ervaring van Unity met televisie-uitzendingen en het effect dat zij hebben op de regio. Chris de Waard van Sleutelstad liet in zijn presentatie weten dat zijn organisatie juist de kans wil krijgen om op een nieuwe manier het actuele nieuws te volgen. Sleutelstad doet dat al jaren via website, radio en social media. Een samenwerking tussen beide organisaties is niet aan de orde.

Alle partijen waren unaniem: het is een moeilijke keuze, beide partijen zijn professionele omroepen. CDA, ONS en PvdA hebben een lichte voorkeur voor Unity, VVD wil de nieuwkomer een kans geven. D66, GroenLinks en SP hebben nog geen keus kunnen maken.

Op 7 december kiest de raad waarschijnlijk. Of het Commissariaat zich daardoor laat leiden, is niet bekend. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten gisteren
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1