Afbeelding

VVD: Droge voeten moeten betaalbaar blijven

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Tijdens de vergadering van de gemeenteraad afgelopen donderdag 7 maart is het Integraal Waterketenprogramma aangenomen. Dit plan bevat maatregelen en afspraken om te zorgen voor schoon water en droge voeten in Voorschoten. Met de toename van zware regenbuien en warmere zomers is dit een steeds grotere uitdaging. 

VVD-raadslid Bart Lavrijsen vraagt al jaren aandacht voor dit onderwerp. Hij is blij met de maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen om de waterhuishouding te verbeteren. Zo zijn er op diverse plekken oude riolen vervangen. In Noord-Hofland zijn waterwegen verbeterend. Met het onlangs aangenomen plan Adegeest, zal met de herinrichting van deze wijk het totale rioolstelsel worden vernieuwd en worden vervangen door een gescheiden rioolsysteem. Afvalwater en regenwater worden dan gescheiden afgevoerd. Dit zorg ervoor dat er minder rioolwater in het oppervlaktewater wordt overgestort en de waterkwaliteit verbetert.

Voorschoten heeft de zorg voor schoon water en droge voeten niet alleen. Er moet nauw worden samengewerkt met het Hoogheemraadschap van Rijnland. Lavrijsen heeft het college opgeroepen om de samenwerking met het hoogheemraadschap te verbeteren en de ingrepen in Voorschoten met alle betrokken partijen beter af te stemmen.

De achterstand in het onderhoud en de vervanging van het riool en andere waterwerken moet echt snel worden ingelopen. De complexiteit en kostbaarheid van de noodzakelijke maatregelen maken dit uitdagend. We willen de kosten voor de inwoners zo laag mogelijk houden maar wel vooruitgang boeken. 

Daarom heeft de VVD samen met GroenLinks, het CDA en Voorschoten Lokaal een motie ingediend om intensief betrokken te blijven bij de planning en uitvoering van de maatregelen om de voortgang, afstemming van de werkzaamheden en de kosten goed in de gaten te houden. Zo werken we aan schoner water, droge voeten en beheersbare kosten. Voor een mooi dorp waarin het fijn leven is.

Nieuws overzicht

Afbeelding
'Koninklijk gezin' toch nog even in Voorschoten 25 minuten geleden
Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 5 uur geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 18 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 19 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 21 uur geleden