Afbeelding

Diploma feest in Het Wedde

Algemeen Sport

Voorschoten – Een examen afleggen, voor iedereen toch altijd een tikkeltje spannend, hoe goed je ook gestudeerd of geoefend hebt. Voor de kinderen die zwemles hebben in zwembad Het Wedde was dit op zondag 21 mei niet anders: zij zwommen  af voor hun eerste, tweede of derde zwemdiploma van het Zwem-ABC.

Onder toeziend oog van veel familieleden, vrienden en kennissen mochten de kinderen laten zien dat zij zich de oefenstof  volledig eigen hebben gemaakt naar de richtlijnen van NPZ|NRZ.

Eisen voor het Zwem-ABC
Sinds oktober 1998 gaat iedereen die leert zwemmen in opleiding voor het Zwem-ABC. Wie alle drie diploma's (A, B en C) bezit krijgt het predikaat Zwemveilig. Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt en biedt alle vaardigheden iedereen tegenwoordig nodig heeft bij het zwemmen in subtropische zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.

Zwemveiligheid
Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.

Allemaal geslaagd!
De kinderen voldeden stuk voor stuk aan de diplomaeisen en zwembad Het Wedde kan dan ook weer met trots zeggen dat Yfke, Ranisha, Mauro, Sietske, Timme, Xander, Samer, Emily, Birthe, Kyan, Julia, Rosalie, Mats, Farah, Dianne, Jaap, Juliette, France, Mick, Charlotte, Thoma,es Dilara, Charlotte, Naine, Marijn, Kaelynn-Abigail, Hange en Jochem hun zwemdiploma A hebben behaald. Het zwemdiploma B werd behaald door 35 kids, te weten:  Friso, Eleanora, Madelon, Tijn, Mahdia, Julién, Jimmy, Iris, Roosmarijn, Ishika, Thijs, Tess, Femke, Wouter, Sven, Anton, Pim, Levi, Toon, Cas, Nicky, Elin, Julia, Robin, Valin, Cas, Dominique, Jill, Ragnad, Isabella, Julian, Teuntje, Sem, Aleyna en Dikra.  Het complete zwem ABC werd afgerond  door Charlotte, Ishvar, Hanna, Mimi, Tessa, Djesse, Koen, Stijn, Lennard, Zazie, Romijn, Zara, Femke, Sophie en Quincy, zij ontvingen het C-diploma.

Blijven zwemmen
Een kind dat zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. Maar het is raadzaam om regelmatig te blijven zwemmen na het halen van het Zwem-ABC. Kinderen in de groei die hun geoefendheid niet op peil houden, lopen gevaar dat de opgedane vaardigheden in het water verminderen of zelfs verloren gaan. Het spreekt vanzelf dat daarmee de veiligheid van het kind niet langer gewaarborgd is.

Zwembad Het Wedde wil alle geslaagden nogmaals feliciteren en wenst hen veel en veilig spetterplezier toe!

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
De VoorschotenLoop houdt unieke 10 Engelse mijl intact 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur in het dorp nog beter op de kaart zetten 2 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek gaat duurzaam met Albert Heijn 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente wil meer aandacht voor toegankelijkheid 20 uur geleden
Afbeelding
Fonds 1818 gaf in 2022 ruim € 72.000,- aan Voorschotense projecten 21 uur geleden