Afbeelding

Vrolijke stoeptegels in de Vlietwijk

Algemeen Fotoserie

Voorschoten - De bewoners van de Vlietwijk hebben een lange periode achter de rug waarin ze te maken hebben gehad met afgesloten en opengebroken wegen. 'Ing. Sander Zuyderwijck, omgevingsmanager van de aannemingsmaatschappij Van Gelder die het werk heeft uitgevoerd, legt uit waarom het zo lang heeft geduurd en nog zal duren tot eind december van dit jaar. 'Wij hebben maar liefst 9,5 kilometer riolering in de wijk moeten vervangen, daarvoor moesten wegen en stoepen worden opengebroken. De wegen zijn opnieuw met klinkers bestraat en In het kader van waterbeheersing zijn parkeerplaatsen met grasbetontegels aangelegd, regenwater loopt daar de grond in plaats van rechtstreeks in het riool'. 
'Vandaag doen wij iets terug voor de bewoners van de wijk', zegt Zuyderwijck. Samen met het ingenieursbureau Sweco hebben wij vandaag hier bij de scouting Kimball o' Hara de Kinderwerkplaats Vlietwijk ingericht.  Kinderen uit de Vlietwijk gaan aan de slag met verf (aangeboden door de firma Zitman & Co) waarmee zij rioolbuizen en stoeptegels mogen beschilderen. Deze stoeptegels worden door ons bij de kinderen voor de deur gelegd'.
Met de prachtig beschilderde stoeptegels is de Vlietwijk nu niet alleen mooier maar ook kleurrijker geworden! Wethouder Nanning Mol, die namens de gemeente een kijkje kwam nemen, complimenteerde de kinderen, 'jullie hebben hard gewerkt en prachtig werk geleverd!'
Later op de avond heeft Van Gelder alle stratenmakers die hard aan het werk geweest zijn in de Vlietwijk een barbecue aangeboden die werd georganiseerd door de vrijwilligers van de Scouting.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 4 uur geleden
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 5 uur geleden 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 12 uur geleden 1
Afbeelding
Vechtpartij bij opvanglocatie Gouden Leeuw 30 apr, 13:16 12
Burgemeester Stemerdink ontving het eerste exemplaar uit handen van auteur Jan Spendel.
Honderd jaar sociaaldemocraten in Voorschoten 30 apr, 12:00 1