Digna Doude, vrijwilligster bij de bieb Voorschoten
Digna Doude, vrijwilligster bij de bieb Voorschoten

Nieuws van de bieb

Algemeen Kunst & Cultuur

Voorschoten - Naast een aantal betaalde krachten is er ook een belangrijke groep vrijwilligers die helpen de bibliotheek Voorschoten draaiende te houden. Deze week stelt de bibliotheek één van deze vrijwilligers aan u voor, Digna Doude is sinds oktober in de bieb als vrijwilligster werkzaam.

Digna aan het woord
'In oktober ben ik begonnen als vrijwilliger bij de bibliotheek. Ik vind het belangrijk om iets voor mijn dorp Voorschoten te betekenen en wat is er leuker dan dat in te vullen met vrijwilligerswerk bij de bieb! Ik houd van lezen en vind het leuk om de bezoekers te ontvangen en waar nodig hulp of tips te geven. Als vrijwilliger ben je in de eerste plaats gastvrouw en verder heb je een belangrijke rol bij het opruimen van de boeken. Is dat laatste vervelend werk? Zeker niet! Ik leer steeds beter waar ik alle boeken kan vinden en ook doe ik er veel ideeën door op. Ik neem bijna elke week wel een paar mooie of interessante boeken mee naar huis. Ik ben ingeroosterd op dinsdagavond, dat is goed te combineren met mijn betaalde baan. Soms is het dan niet zo druk, ik denk dan niet iedereen weet dat de bieb ook op dinsdagavond open is. Wel zijn er vaak vaste klanten en de mensen die het bezoek dan combineren met een bezoekje aan de spelotheek. Wie weet ontmoet ik u er binnenkort ook!'

Lekker lang lezen in de vakantie
Gedurende de zomervakantie worden alle boeken automatisch voor 6 weken uitgeleend. Voor tijdschriften, dvd's en toptitels geldt de normale uitleentermijn. Deze zomeruitleenactie duurt t/m 6 augustus.

ZomerLeesBingo in Bibliotheek Voorschoten
De zomervakantie staat voor de deur. Tijd om eens lekker gek te lezen met de bijzondere opdrachten van de ZomerLeesBingo. ZomerLeesBingo is een spel van Bibliotheek Voorschoten voor alle kinderen van de basisschool dat het lezen tijdens de vakantie extra leuk maakt. Haal een ZomerLeesBingokaart in de bibliotheek en begin met lezen. Voor elke uitgevoerde leesopdracht verdien je een stempel op de bingokaart. Als de Bingokaart helemaal vol gelezen is, dan verdien je een duik in de grabbelton in de bibliotheek! De ZomerLeesBingo duurt van 1 juli t/m 26 augustus. Alle kinderen die lid zijn van de bibliotheek kunnen meedoen. Voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen is er een speciale zomerVoorleesBingo-kaart beschikbaar. Dus kom naar de bibliotheek en duik met een boek de zomer in!

Nieuws overzicht

Afbeelding
GroenLinks- PvdA: Let there be light in Voorschoten! 59 minuten geleden
Afbeelding
Hoe minder energiegebruik? 1 uur geleden
Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 7 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad gisteren
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind gisteren