<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Donkere wolken boven de Kinderboerderij

Voorschoten - In 2014 is, de Stichting Kinderboerderij, na een inschrijvingsprocedure,  beheerder geworden van de kinderboerderij in Park Rosenburgh. Sinds dat moment is Sandy Seijn zeven dagen per week in touw voor de kinderboerderij en de dieren. Met succes, want de boerderij is voor veel Voorschotenaren een leuke en ook leerzame ervaring.

Nadat Sandy eerst haar diploma Dierenverzorgster heeft behaald heeft zij afgelopen week na 9 maanden hard studeren het diploma Beheerder Kinderboerderij gehaald. Tijdens het examen werd haar kennis over voeding en gezondheidszorg, beleid en organisatie en ook marketing en pr getoetst. Naast het vele werk op boerderij vond Sandy nog tijd om daarvoor elke woensdag heen en weer naar Barneveld te rijden, te studeren en opdrachten te maken. Ondertussen werd er ook hard gewerkt op de boerderij, er kwam een nieuwe brug naar de hertenweide, het pluimvee moest een lange periode worden opgehokt in verband met de vogelgriep en de dieren moeten dagelijks worden verzorgd. Daarnaast is Sandy een graag geziene gast met haar dieren bij de kleuter- en peuterklassen, bij ouderen in zorgcentra en bij evenementen zoals straks bij het Voorschoten Open Air Festival in het Berkhoutpark.

Na het behalen van haar diploma zou Sandy 'in de wolken' moeten zijn, maar niets is minder waar. In dezelfde week dat zij haar diploma haalde, kreeg Sandy te horen dat de gemeente per 2019 de subsidie voor de kinderboerderij terugdraait. 'Ik heb wel veel plannen om extra inkomsten te verwerven om dat zoveel mogelijk op te vangen, maar de kinderboerderij gaat een moeilijke periode tegemoet', zegt Sandy. Alsof het terugdraaien van de subsidie nog niet genoeg is, kreeg zij ook nog eens te horen dat het contract voor het beheer van de boerderij, dat in 2019 afloopt, niet zonder meer wordt verlengd. 'Er zal opnieuw een aanbesteding plaats gaan vinden is mij verteld', zegt een teleurgestelde Sandy. 'Het zou kunnen betekenen dat al mijn werk hier op de boerderij voor niets is geweest, ik ga een onzekere periode tegemoet. Stel dat ik hier weg moet, de dieren zijn allemaal van mijn stichting, die staan met mij op straat, ik moet er niet aan denken', zegt Sandy en het verdriet is haar duidelijk van het gezicht af te lezen!

Op de website van de Kinderboerderij www.stichtingkinderboerderijvoorschoten.nl  kun je een petitie tekenen tegen het stopzetten van subsidie in 2019.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten