Afbeelding
Foto: Nelleke de Vries

Paarden krijgen volgend jaar hooi en meer water

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - Terwijl er ondanks het weer door heel veel mensen met veel plezier wordt teruggekeken naar de eerste Voorschotense Paardendagen, lieten ook dit jaar critici van paardenmarkten weer van zich horen.  Als het aan de website https://www.animalstoday.nl/overtredingen-paardenmarkt-voorschoten/ ligt, wordt de paardenmarkt in Voorschoten zo snel mogelijk verboden. 

Zo was er volgens die organisatie maar één waterpunt, staan de paarden aan een te kort touw zodat ze niet kunnen gaan liggen en werden de dieren niet gecontroleerd bij de ingang. De organisatie heeft bovendien geconstateerd dat de paarden gestrest waren en naar elkaar trapten. Ook troffen ze hele jonge veulens met gecoupeerde staarten en was er geen hooi voor de paarden. Gemeenten zouden geen vergunning meer af moeten geven voor paardenmarkten, stellen zij.
In een reactie heeft burgemeester Bouvy-Koene, zelf een groot paardenliefhebber, laten weten dat het welzijn van de paarden bij de paardenmarkt in Voorschoten voorop staat. Zoals elk jaar staat dierenarts dr. Gerard Westgeest bij de slagboom, hij controleert elk paard dat de markt opgaat. De paarden krijgen een lik blauwe verf op hun hoef ten teken dat zij de controle zijn gepasseerd en dus gezond bevonden zijn. Het is wel een goede aanbeveling om volgend jaar te zorgen voor hooi en water, laat de burgemeester in een reactie weten. (bron: Leiden Sleutelstad)

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 12 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 16 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 17 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 17 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 19 uur geleden