Afbeelding

NVBS-avond met klankbeeld Amsterdamse tram

Algemeen Kunst & Cultuur

Voorschoten - De afdeling Rijnland van tram- en treinvriendenclub NVBS organiseert op woensdag 15 november een avond met een klankbeeld over de Amsterdamse tram in de jaren '60 en '70. Tijdens de presentatie van het Railtheater Amsterdam worden beelden op een unieke manier vermengd met geluiden en muziek uit de jaren '60 en '70 - een periode waarin Amsterdam flink veranderde. Denk aan Provo, straatrellen, het huwelijk van Beatrix en Claus, de Dolle Mina's, de happenings bij het Lieverdje en het Witte Fietsenplan. Maar ook de periode waarin de hoofdstad het 700-jarige jubileum vierde.
De voor iedereen toegankelijke NVBS-avond van 15 november wordt gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97 in Voorschoten. Aanvang 20.00 uur. Bijdrage in de kosten: 2,50 euro voor NVBS-leden en 3,50 euro voor niet-leden.

De avond van 15 november is slechts een van de tien avonden die NVBS Rijnland dit seizoen organiseert. Meer informatie op www.nvbs.com.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 1 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 3 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 4 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 9 uur geleden 4
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10