<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Marjolein Altena
Ondernemer in beeld

Marion Hendriks, de partner van....

In de krant is het laatste stukje tekst niet meer meegegaan, onderstaand het hele artikel!

Elke maand laat Marleen Persoon de partner van een bekende Voorschotenaar aan het woord; deze maand Marion Hendriks (57), partner van Adri Hendriks (64). Adri is al 40 jaar eigenaar van Hoveniersbedrijf Hendriks aan de Middelgeestlaan 4 te Voorschoten.

Waar hebben jullie elkaar ontmoet?
Heel vroeger was ik een vriendin van zijn zus. Jaren later kwam ik hem tegen bij de voetbal, toen nog SVLV. We hebben heel veel samen aan stijldansen gedaan maar in die tijd nooit wat gekregen met elkaar. Tijdens een etentje zijn wij aan elkaar blijven hangen. In 1989 zijn we getrouwd, in januari is dat dus precies 29 jaar geleden. We hebben twee kinderen; Rianne (27) en Rick (25)

Wanneer zijn jullie begonnen met de zaak/bedrijf?
Toen Adri uit dienst kwam is hij de dag erna begonnen met het hoveniersbedrijf. Vanaf zijn 8tste is hij al bezig met plantjes. We zijn begonnen op de Rouwkooplaan. Na de realisatie van Starrenburg II, werd de naam veranderd in Middelgeestlaan, we zijn dus binnen 1 seconde verhuisd zeg ik altijd. Wij hebben een houten huis. Misschien wel het allereerste Fins houten woonhuis, dit zie je niet veel in Voorschoten. Heel vroeger hadden wij nog een tuincentrum achter ons huis in de tuin. Nu werkt Adri alleen nog bij de klanten aan huis.

Wat zijn jullie ambities voor de toekomst?
Op dit moment hebben wij maar één ambitie en dat is dat Adri weer snel de oude wordt. Afgelopen oktober is Adri tijdens snoei werkzaamheden van de ladder gevallen, vijf meter naar beneden……… Dit is altijd mijn grootste angst geweest en deze nachtmerrie werd dus werkelijkheid. Adri heeft zijn ribben op 17 plaatsen gebroken, hij had een klaplong en een scheur in zijn heup kom.
Op dit moment gaat het de goede kant op. Hij is nog wel volop aan het revalideren. In december/januari wil hij weer rustig gaan beginnen. Tijdens zijn ziekbed heb ik Adri verzorgd en voor het bedrijf alle ballen in de lucht gehouden. We hebben één medewerker in dienst; Jan, die natuurlijk wel aan het werk is gebleven.

Adri is trouw aan zijn klanten. Staat echt altijd klaar voor iedereen


Hoe is als Adri als zakenman en hoe is als hij als partner?
Adri is trouw aan zijn klanten. Staat echt altijd klaar voor iedereen. Hij heeft zelf eens op eerste kerstdag iets bij iemand in de tuin gedaan. Niets is te gek voor hem. Voor de zaak heel goed maar ik ben er niet altijd blij mee. Als partner is Adri heel gemakkelijk, dit in de zin van dat ik alles mag en kan doen wat ik wil.
Wij laten elkaar heel vrij en dat is denk ik de kracht van ons huwelijk. Wij zijn daar samen heel gelukkig mee. Als ik hem nodig heb is hij er altijd voor mij en ik natuurlijk ook voor hem. Ik moet Adri wel af en toe afremmen; hij is het gaspedaal en ik ben de rem.

Wat maakt jou de sterke partner?
Adri kan altijd op mij rekenen, met alles en dat weet hij. Op dit moment werk ik niet meer, vroeger heb ik altijd in de zorg gewerkt. Nu neem ik altijd de telefoon aan. Als Adri werkt gaat hij niet staan bellen, dat is niet service gericht. Ik schrijf alles op en als hij thuis komt doet hij in de avond zijn belronde. Klanten weten dit dus wachten geduldig af totdat Adri contact met hen op neemt. Ik scherm Adri eigenlijk af. Wij zijn een sterk team, wij vullen elkaar aan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten