<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Politiek

GroenLinks Voorschoten huldigt sociaal raadsvrouw

Ter gelegenheid van de dag van de sociaal werker (14 maart) overhandigde GroenLinks lijsttrekker Johan van Rixtel, Zeliha Yazici-Yerlikaya een mooie bos bloemen. Zeliha is sinds 2011 Sociaal Raadsvrouw bij de gemeente Voorschoten en vanaf die tijd heeft ze in Voorschoten honderden mensen op sociaal juridisch en belastingtechnisch vlak ondersteund.

Bij de overhandiging was ook Aeltsje Sierksma, die als voorzitter van de Cliëntenraad, het werk van de sociaal raadsvrouw een warm hart toedraagt. "Zeliha ondersteunt al jarenlang met ontzettend veel enthousiasme mensen die het niet breed hebben. Haar raad en advies is voor velen onmisbaar."

Zeliha Yazici-Yerlikaya houdt elke dinsdagmiddag in het gemeentehuis van Voorschoten spreekuur. Daarnaast is ze dinsdagochtend van 10 tot 12 in de bibliotheek van Voorschoten om mensen te helpen met bijvoorbeeld de aanvraag van huur of zorgtoeslagen, bijzondere bijstand en andere minimaregelingen. Ook kunnen mensen hier terecht voor advies over bijvoorbeeld de kwijtschelding van gemeentelijke heffingen. Deze formulierenbrigade is een initiatief van Stichting Kwadraad, de Bibliotheek en Voorschoten Voor Elkaar.

Volgens Zeliha is de formulierenbrigade een goede aanvulling op haar spreekuur: "in de ochtend bij de formulierenbrigade zie ik toch weer andere mensen. Het zijn vaak mensen die echt moeite hebben met de ingewikkelde formulieren, en ja, daar zitten ook laaggeletterden bij."

Sinds kort heeft de onvermoeibare sociaal raadsvrouw in samenwerking met de bibliotheek ook nog een steunpunt voor belastingaanvragen opgezet. Ook hier verwacht ze in een behoefte te voorzien.

GroenLinks lijsttrekker van Rixtel is trots op de bevlogen raadsvrouw: "Zeliha doet exact wat wij zo belangrijk vinden, mensen met een hulpvraag op een vriendelijke en deskundige manier wegwijs maken en ondersteunen. Ze heeft dit bloemetje dubbel en dwars verdiend!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten