Afbeelding

Luisteren naar autisme in Theehuis Jansland

Algemeen

Vrijdag 6 april om 12:00 uur vertelt Martine van Deventer, ook 'n oud-leerlinge, in het theehuis haar persoonlijke verhaal over 'Aan het werk met autisme en ADHD'. Wij nodigen u van harte uit om te komen luisteren.

Voorschoten - Zaterdag 31 maart a.s begint de Autismeweek 2018 met als thema 'Luisteren naar autisme'. In Theehuis Jansland, een werkervaringsplek voor jongeren met een autisme spectrum stoornis en/of een spraak- en taalstoornis, wordt zaterdag 31 maart vanaf 14:00 uur een muzikale start gemaakt met een optreden van oud-leerling Jelle van Barneveld op de piano.

Kom Jansland helpen als vrijwilliger
Stichting Jansland werkt al ruim 5 jaar alleen met vrijwilligers, en daar zijn wij trots op! Alle leerlingen die het theehuis inmiddels hebben verlaten, zijn daarna of gestart aan een vervolgopleiding of hebben een werkplek gevonden. Dit theehuis is door zijn kleinschalige setting een geschikte werkervaringsplek voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stichting Jansland biedt heel specifiek aan jongeren met een autisme spectrum stoornis en/of spraak- en taalstoornis, een kans om werkervaring op te doen. Net als in het bedrijfsleven is er ook in het theehuis een verloop van medewerkers. Daarom is Stichting Jansland momenteel op zoek naar vrijwilligers voor in het bestuur, de horeca, de begeleiding van leerlingen of op ondersteunend gebied. Zoals o.a. bij het werven en aannemen van vrijwilligers.

Wil je ons team van enthousiaste vrijwilligers komen versterken met je kwaliteiten op genoemde activiteiten of heb je andere kwaliteiten die ook goed passen in de werkzaamheden voor het theehuis? Laat het ons dan weten door 'n email te sturen naar theehuisjansland@gmail.com. Of kom eens langs om sfeer te proeven.

Voor meer informatie over het theehuis kijk op de website www.theehuisjansland.nl 
Openingstijden: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:30 uur tot 17:00 uur
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 19 uur geleden
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 20 uur geleden 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 1 mei, 09:52 1
Afbeelding
Vechtpartij bij opvanglocatie Gouden Leeuw 30 apr, 13:16 12
Burgemeester Stemerdink ontving het eerste exemplaar uit handen van auteur Jan Spendel.
Honderd jaar sociaaldemocraten in Voorschoten 30 apr, 12:00 1