<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Ondernemer in beeld

Olga Commandeur steunt realisatie nieuwe atletiekbaan met Fornax sportbrood

Vanaf 2 mei Fornax sportbrood bij Bakkerij Verhoog

Voorschoten - Olga Commandeur is één van de drie ambassadeurs die zich inzet om het gloednieuwe Fornax sportbrood te promoten. Christiaan Verhoog van Bakkerij Verhoog is de bedenker en samensteller van het unieke, gezonde en voedzame product dat vanaf woensdag 2 mei in al zijn winkels ligt. Van elk verkocht brood gaat 75 cent naar de realisatie van de nieuwe atletiekbaan van Voorschoten '97 Atletiek.

Samenwerking Bakkerij Verhoog en Voorschoten '97 Atletiek
Met Commandeur hebben Bakkerij Verhoog en Voorschoten '97 Atletiek een aansprekende naam aan het Fornax sportbrood weten te binden. Naast presentatrice van het programma Nederland in Beweging! is Commandeur voormalig zevenvoudig Nederlands Kampioen (vijfkamp, 800 meter en 5 keer op de 400 meter horden) en werd ze in 1975 Europees jeugdkampioen op de 800 meter. "Toen ik hoorde van de plannen en deze sympathieke actie met het brood wilde ik graag mijn steentje bijdragen. Het is voor de toekomst en ontwikkeling van de club noodzakelijk dat de nieuwe baan er komt", legt Commandeur uit. "Ik weet nog uit mijn tijd hoe fijn het was om van een gravelbaan over te stappen naar een kunststofbaan. Tegenwoordig kun je echt niet meer zonder."

Fornax sportbrood vanaf 2 mei in de verkoop bij Bakkerij Verhoog
Olga Commendeur  atlete blijft de komende maanden de promotie-acties steunen. Ook heeft ze het Fornax sportbrood inmiddels geproefd. "Ik ben aangenaam verrast. Elke hap is anders, zonder dat iets overheerst. Bovendien is het erg smaakvol en gezond en geeft het volop energie."
Naast Olga Commandeur zetten ook de atleten Teun Wilde en Roos van Elk zich als ambassadeur van het Fornax sportbrood in. Wilde is een succesvol baanatleet van Voorschoten '97 die zich kan meten met de top van Nederland. Van Elk is naast model Nederlands Kampioen bij de junioren. De Voorschotense atlete komt uit voor Leiden Atletiek.

Samenstelling Fornax sportbrood
"Het brood is heerlijk mals door de zachte bloemenhoning", verklapt Verhoog iets over de samenstelling van het Fornax sportbrood dat is genoemd naar de Godin van het bakken van brood in de oven.Vanwege de hoge energie-afgifte is het brood uitermate geschikt voor sporters. "Zij gebruiken vaak al veel repen, gelletjes en dranken. Maar omdat dit uit de industrie komt, bevatten deze producten veel suiker en vetten. Het brood dat ik ontwikkeld heb, is gemaakt vanuit een nuchter verstand. Het is het antwoord op de vraag wat er voor sporters meer in een brood moet zitten dan in een volkoren brood, dat natuurlijk ook al supergezond is. Maar vergis je niet. Fornax sportbrood is niet alleen voor sporters. Het is een aanrader voor iedereen die gezond en voedzaam wil eten."

Verhoog is blij dat hij met het brood, te koop voor 3,45 euro, een bijdrage kan leveren aan de realisatie van de nieuwe atletiekbaan. "Ik liep al langer met het idee om een lekker en gezond brood met lange energieafgifte te bakken. In een gesprek met Voorschoten '97 Atletiek over de noodzaak van een nieuwe baan ontstond het plan om de handen ineen te slaan. Gezonde voeding en een sportieve leefstijl gaan immers goed samen. Ik ben er trots op dat mijn brood tegelijkertijd bijdraagt aan de nieuwe baan én dus ook aan een gezonde toekomst voor de atletiekvereniging."

Nieuwe atletiekbaan 'We gaan voor de baan'
De verkoop van het Fornax sportbrood is één van de acties die Voorschoten'97 Atletiek voert onder de naam 'We gaan voor de baan'. De huidige accommodatie aan de Weddeloop is verouderd en zit de ontwikkeling van de club in de weg. De wens is om een vernieuwde kunststof atletiekbaan aan te leggen. Helaas verkeert de Gemeente Voorschoten in financieel zwaar weer en moet de club het benodigde bedrag helemaal zelf ophoesten. Met eerdere acties is al veel geld ingezameld, maar er is nog veel meer nodig om de nieuwe atletiekbaan te realiseren.

Matthijs Ferguson, waarnemend voorzitter van Voorschoten '97 Atletiek, is dan ook blij met de samenwerking met Bakkerij Verhoog. "We hebben het Fornax sportbrood geproefd en onze atleten lopen ermee weg. Door het kopen van het brood investeer je niet alleen in je eigen gezondheid maar draag je ook bij aan realisatie van de baan. Hoe cool is dat, daar krijg je toch energie van?"

Naar een persbericht van V'97

https://www.facebook.com/1591855807728298/videos/2084628818450992/


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten