Afbeelding

Bluesformaties van naam naar Voorschoten

Algemeen Kunst & Cultuur

VoorschotenBlues haalt zaterdag 2 juni twee bluesformaties van naam naar het Cultureel Centrum. 'Wat zij gemeen hebben?' Beiden vinden eind jaren zestig hun oorsprong in Haarlem, wonnen kort daarop het Loosdrechts Jazz Concours, vergaarden 50 jaar bestaansrecht in de top van de Nederlandse blues en zijn 'still alive and kicking'.

door: Nico Fennes, 'Life In Letters'

Voorschoten - Oscar Benton - 'De Witte Blueskoning' – produceerde acht albums en tientallen singles, zowel solo als in verschillende bluesband samenstellingen. De meest bekende is wel zijn single Bensonhurt Blues die dankzij de film Pour La Peau D'un Flic in 1981 uitgroeide tot een nummer één hit in diverse landen en hem erg gewild maakte in vooral Oost-Europa. Door een ongelukkige val in 2008 belandt Oscar echter in een verzorgingshuis en treedt dan nog sporadisch op. Het lijkt het einde van zijn muzikale carrière. De laatste jaren brengt Oscar zijn zware donkere blues stem - bij wijze van uitzondering - nog wel ten gehore in o.a. Istanbul, Boekarest en Praag. In februari 2016 gebeurt er iets bijzonders in het verzorgingshuis waar Oscar zijn 67e verjaardag viert. Johnny Laporte van Oscars bluesband vertelt: 'Er wordt gepraat, gedronken, gegeten en muziek gemaakt. Opeens staat Oscar op en gaat voor het gezelschap My Way zingen. In één keer en op vol volume. Zonder fouten, zonder begeleiding. Ik ben sprakeloos, iedereen is sprakeloos en verbaasd dat Oscar dat nog altijd kan. Na dat feestje bezocht ik hem wekelijks. In een speciaal ingerichte ruimte in het verzorgingstehuis namen we door mij gecomponeerde liedjes op welke Oscar inzong. Voor we het wisten hadden we een volledig album opgenomen!' Het album 'I Am Back' komt hiermee tot stand én Oscar staat weer op de planken. En hoe! De blueswereld is laaiend enthousiast. Alsof hij niet is weggeweest. Oscar Benton: 2 juni te horen en te zien in Voorschoten. Met: John La Porte (gitaar), Chris Koenen (gitaar), Han van Dam (piano), Lut Luttik (staande bas) en Art Bausch (drums).

Oscar Benton en
John The Revelator
'still alive and kicking'

John The Revelator. Geïnspireerd door Peter Green's Fleetwood Mac begint een stelletje bluesfreaks uit Haarlem in 1968 onder de naam John The Revelator, deze afgeleid van een a-capella bluestraditional van Son House. De band raakt al snel bekend met de lp 'Wild Blues' (tegenwoordig een collectors item) gevolgd door Europees succes. 15 Albums met invloeden van namen als John Mayall, Duster Bennett, Muddy Waters en de 'Three Kings' Freddy King, Albert King en B.B. King volgden. Na 50 jaar intensief optreden staat de band nog als een huis en bestaat tegenwoordig uit: Tom Huissen (zang, basgitaar), Frans ten Kleij (gitaar, mondharmonica), Cor Dijkhuizen (drums), Erwin Aubroeck (hammondorgel, piano, zang) en Paul Dammers (gitaar). Met hun slepende gitaarsolo's, hamerende piano en krachtige vocals staan zij garant voor energie, emotie en een ultiem bluesgevoel.
Stichting VoorschotenBlues nodigt jong en oud uit voor deze bluesavond in het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan in Voorschoten!

Zaterdag 2 juni | Cultureel Centrum Voorschoten|
Open: 19:30 u | Aanvang: 20.30 u
Tickets € 15,- | Info: voorschotenblues.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 9 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 13 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 14 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 14 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 16 uur geleden