Afbeelding
Foto: Ellen de Vette

Bibliotheek Voorschoten

Algemeen Regio nieuws

Voorschoten - Deze week in Bibliotheek Voorschoten Vr 06 jul 10.00 – 12.00 Taalspreekuur Di 10 jul 10.00 – 12.00 Formulierenbrigade Di 10 jul 10.00 – 12.00 Digitaal spreekuur Wo 11 jul 14.30 – 15.00 Voorlezen

Lekker lang lezen in de zomervakantie
Tot en met 5 augustus worden alle (luister)boeken automatisch voor 6 weken uitgeleend. Voor tijdschrijften, dvd's en toptitels geldt de normale uitleentermijn. Ook kun je gebruik maken van de VakantieBieb! In deze app vind je meer dan 60 e-books voor jong en oud, die je twee maanden mag lenen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Je leest de e-books eenvoudig op je tablet of smartphone. Dat scheelt dus weer boeken sjouwen. Ga naar Google Play of de App Store en download de app!

Zomerworkshops Muziek op School
In de zomervakantie zijn er drie muzikale zomerworkshops voor kinderen. In deze losse te bezoeken lessen wordt er gezongen, gedanst en muziek gemaakt onder begeleiding van Lieneke Schotanus.
Maandag 20 augustus: Zomerworkshop Rupsje Nooitgenoeg Leeftijd: 3-6 jaar. Leden € 12,- / Niet-leden € 13,00. Tijd: 10.00 – 11.00
Woensdag 22 augustus: Muzikale Zomerworkshop Muziek op Schoot Leeftijd: 1-2 jaar. Leden € 9,- / Niet-leden €10,00. Tijd: 09.30 – 10.15 Woensdag 22 augustus: Muzikale Zomerworkshop 'Ga je mee naar het strand?' Leeftijd: 2-4 jaar. Leden € 9,- / Niet-leden €10,00. Tijd: 10.30 – 11.15

Doe mee met de ZomerLeesBingo in Bibliotheek Voorschoten!
De Zomerleesbingo is een spel voor alle kinderen van de basisschool dat het lezen tijdens de vakantie extra leuk maakt. Haal een ZomerLeesBingokaart aan de balie en start met lezen. Voor elke uitgevoerde leesopdracht verdien je een stempel op de bingokaart. Als de Bingokaart helemaal vol gelezen is, dan heb je een duik in de grabbelton in de bibliotheek verdiend!

De ZomerLeesBingo duurt van 1 juli t/m 1 september. Alle kinderen die lid zijn van de bibliotheek kunnen meedoen. Voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen is er een speciale ZomerVoorLeesBingo-kaart beschikbaar.

Zomerspeurtocht Romeinen in de Bibliotheek
Vanaf 14 juli kun je weer meedoen aan een leuke zomerspeurtocht dat geheel in het teken van de Romeinen staat! Kan jij alle plaatjes vinden? Onder de juiste inzendingen wordt per vestiging een filmkaartje voor het Filmhuis Wassenaar verloot.
Bij sommige Romeinen staan ook leuke weetjes over de Romeinse tijd. Bij die informatie vind je letters. Kinderen uit de groepen 6 t/m 8 kunnen met deze letters een woord maken. Heb je het woord goed geraden dan krijg je een Limespaspoort.
Hiermee kun je op reis langs der Romeinse Limes (=grenspaden) in Zuid-Holland en zal je je deze vakantie niet vervelen. In het paspoort staan 9 opdrachten. Als je zo allemaal correct hebt gemaakt krijg je de eretitel centurio!
Daarnaast staan er ook losse letters in het paspoort. Als je hiermee het juiste Latijnse woord vindt, maak je, via het Erfgoedhuis Zuid-Holland, ook nog kans op een prachtige prijs. Dus doe mee deze zomer, en neem een duik in de Romeinse tijd.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 21 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 22 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 22 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende Peter Dik 23 uur geleden