Het wordt bloedheet op Paardenmarkt 2018. Het bestuur beraadt zich op maatregelen. Foto: facebook Paardendagen
Het wordt bloedheet op Paardenmarkt 2018. Het bestuur beraadt zich op maatregelen. Foto: facebook Paardendagen

Bloedhete Paardendagen in voorbereiding

Algemeen Regio nieuws

Als de weervoorspellers het goed hebben, wordt de 736e editie van de Paardenmarkt, tegenwoordig de Voorschotense Paardendagen, bloedheet. Ruim 30 graden is de verwachting. Het bestuur, de gemeente en de horeca bereidt zich terdege voor op deze extreme temperaturen.

'We houden de weersverwachting nauwlettend in de gaten', reageert voorzitter Cees Bijloos desgevraagd. 'De paarden zijn natuurlijk het belangrijkste. Tijdens de paardenmarkt op zaterdag staan ze in de schaduw van de bomen. Daar is het in ieder geval een stuk koeler dan in een open weiland. Bovendien zorgen we ervoor dat er extra water aanwezig is.' De voorzitter is voor de hitte dus niet zo benauwd maar wel voor zwaar onweer. 'Ervaring leert dat het na een paar van deze extreem warme dagen nogal eens in een onweersbui kan eindigen en dat is veel vervelender voor de paarden. Vorig jaar moesten we de demonstraties al afgelasten wegens extreme regen, we hopen dat het dit jaar wel door kan gaan.'

Ook burgemeester Bouvy-Koene kijkt met argusogen naar de voorspellingen. 'We hebben de Veiligheidsregio en de Nederlandse Draf- en rensportvereniging om advies gevraagd. Komende woensdag weten we meer over eventuele extra maatregelen.'

De horeca ziet weinig problemen. 'Er staan overal grote parasols en de terrassen liggen in de schaduw', zegt Pieter van den Berg van Het Wapen. 'Laat de mensen maar komen!

Zodra er meer nieuws te melden is, plaatst de redactie dit op www.voorschotensekrant.nl en de facebookpagina van de krant.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 11 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 12 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 14 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 18 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 18 uur geleden