<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Loco-burgemeester Lamers feliciteert het briljanten bruidspaar Van der Linden - Van Beelen. Foto: vsk
Loco-burgemeester Lamers feliciteert het briljanten bruidspaar Van der Linden - Van Beelen. Foto: vsk
Regio nieuws

Felicitaties voor Briljanten Bruidspaar Van der Linden

Voorschoten - Zaterdag 18 augustus vierden meneer en mevrouw van der Linden-Van Beelen hun 65 jarig huwelijk. Omdat burgemeester Pauline Bouvy-Koene met vakantie was, werd het briljanten bruidspaar namens de gemeente gefeliciteerd door loco-burgemeester Monique Lamers. 

'Wij hebben elkaar in Voorschoten leren kennen', vertelt mevrouw Johanna van der Linden – Van Beelen. 'Ik woonde met mijn ouders in een vissershuisje in Katwijk. In de oorlog werd onze omgeving tot spergebied verklaard en moesten wij vertrekken. We kwamen terecht in Voorschoten aan de Leidseweg, tegenover de Hofweg waar Piet van der Linden woonde. De vonk sloeg al gauw over. Maar voor dat er kon worden getrouwd, moest Piet van der Linden eerst drie jaar als militair naar Indonesië, er werd veel heen en weer geschreven en toen hij terug kwam in 1948 kon er worden getrouwd. Ze trouwden in Katwijk, gingen in Voorschoten wonen, eerst aan de Leidseweg daarna 59 jaar aan de Zernikedreef en wonen nu 65 jaar later in de Merelhof in Voorschoten.  

'Hier wonen we pas een jaar. De gezondheid van mijn man ging erg achteruit en daarom moesten wij ons huis aan de Zernikedreef verruilen voor een woning zonder trappen. Meneer van Linden is al 90 jaar en mevrouw Van der Linden zorgt met haar 89 jaar nog steeds zelf voor hem en het huishouden, 'ik doe alles zelf, we zouden thuiszorg kunnen krijgen, maar zolang ik het zelf kan doen, blijf ik dat doen'.

Het huwelijksfeest wordt gevierd in kleine kring, met hun drie kinderen, twee dochters en een zoon. 'Mijn gezondheid laat geen groot feest toe, maar we wilden deze belangrijke dag niet zomaar voorbij laten gaan', zegt meneer Van der Linden terwijl er heerlijke gebakjes rondgaan.

Op de vraag hoe je 65 jaar gelukkig met elkaar blijft, antwoordt meneer Van der Linden prompt, 'door hard te werken', later blijkt dat dat misschien ook een aspect was, maar dat zijn humor zeker ook van grote invloed is geweest want er wordt heel veel gelachen tijdens het bezoek van de loco-burgemeester.

Het echtpaar vertelt hoe zij hun vakanties doorbrachten op de Veluwe, veel fietsen en wandelen in de natuur. Meneer Van der Linden werkte op de Zilverfabriek, 'ik was metaal werker zegt hij bescheiden. Maar niet zo maar één, blijkt. Mevrouw Van der Linden laat foto's zien van zijn werk bij Van Kempen en Begeer, hij staat met prins Bernhard op een foto. En vertelt zij 'hij heeft de Europacups van PSV, Ajax en Feijenoord bewerkt en gegraveerd. En dat maakt hem ook bijzonder, want wie kan nou zeggen dat hij drie Europacups in zijn handen heeft gehad!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten