Afbeelding

Nieuwe presentatoren voor Sleutelstad radioprogramma Cultuur071

Algemeen Regio nieuws

Leiden - Met ingang van het nieuwe culturele seizoen vormen Jos Nijhof en Kees van Egmond het nieuwe presentatieduo van het programma Cultuur071, iedere zaterdagochtend te beluisteren tussen 10.00 en 12.00 uur bij Sleutelstad FM. Nu en dan zal ook Joque Mulder als presentator inspringen.

Jos Nijhof was leraar, schrijft veelvuldig over theater en is artistiek leider van de Leidse toneelgroep Al Dente. Kees van Egmond was werkzaam bij de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal, startte in 2018 als zelfstandig ondernemer en is acteur bij Al Dente. Joque Mulder was initiatiefnemer en tot vorig jaar voorzitter van Beelden in Leiden en is nu betrokken bij een aantal culturele projecten in de stad. In het redactieteam wordt het drietal bijgestaan Carla Enters en Peter Visser die al langer bij Cultuur071 betrokken zijn.

De eerste uitzending met de nieuwe presentatoren is op zaterdag 1 september. Te gast in het programma zijn Govert de Kok, Fred Hermsen en Colin van Gestel. Ze worden respectievelijk ondervraagd over de Red Carpet Lounge aan de Stationsweg, over de Nacht van Ontdekkingen en over het Ben Webster Tribute in café De Twee Spieghels. Ook wordt aandacht besteed aan de aftrap tijdens de Uitmarkt in Amsterdam voor het komende Rembrandtjaar 2019, waaraan ook Leiden volop meedoet.

Sleutelstad-medewerkster Gerry van Bakel ging op bezoek bij de "Dan Brown van de Lage Landen" Jeroen Windmeijer en sprak met hem over zijn nieuwe boek, Het Pilgrim Fathers Complot. Als vaste gast bespreekt Peter Visser de live-muziek op de Leidse podia.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 13 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 17 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 18 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 18 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 20 uur geleden