Bij Aerial yoga maak je gebruik van een elastisch doek, Chantal geeft een demonstratie. Foto: Vsk
Bij Aerial yoga maak je gebruik van een elastisch doek, Chantal geeft een demonstratie. Foto: Vsk

Opendag in yoga studio Upside Down Body & Mind

Algemeen Ondernemer in beeld

Op zaterdag 6 oktober houdt Chantal Rijsbergen van 15.00 tot 18.00 uur Open huis in haar nieuwe yoga studio Upside Down Body & Mind in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Van Beethovenlaan in Voorschoten. 'Ik wil mensen graag kennis laten maken met de verschillende vormen van yoga die in mijn studio beoefend kunnen worden. Alles met aandacht voor lichaam en geest.' zegt Chantal.

Bij binnenkomst in de mooie sfeervolle studio springen meteen de 7 blauwe doeken aan het plafond in het oog. 'Dat is voor de Aerial Yoga', legt Chantal uit. 'Hierbij hang je als het ware in een doek die aan het plafond hangt. Oefeningen die normaal gesproken kracht kosten, oefen je nu ontspannen uit terwijl je in het doek hangt. Het lijkt ingewikkeld maar Chantal laat zien hoe het werkt, het doek ondersteunt en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. De toepassingen voor beginners en gevorderden zijn eindeloos. Chantal 'het geeft je een gevoel van vleugels te hebben en het laat je letterlijk zweven. Zelfs voor beginners is een omgekeerde houdingen als kopstand makkelijk uit te voeren'.
Naast Aerial Yoga, Restorative/Yin en Easy Flow geeft Chantal ook Yotism yoga. 'Deze vorm van yoga komt uit Engeland en is speciaal ontwikkeld voor mensen met autisme. Door de ontspannings- en ademhalingsoefeningen leer je in stress situaties je te ontspannen op momenten dat je teveel prikkels krijgt', legt Chantal uit. Oorspronkelijk komt Chantal uit het onderwijs en begon 25 jaar geleden met yoga, van het één kwam het ander, ik ben cursussen en opleidingen gaan volgen en startte aanvankelijk een yoga studio in de Stevenshof. Het gebouw kreeg een andere bestemming en gelukkig kon ik hier aan de Van Beethovenlaan in Voorschoten terecht. Chantal is veelzijdig, want naast yoga is zij ook wandelcoach en organiseert zij thema-wandelingen. Op 28 september is er een zintuigenwandeling door de wijk Adegeest. 'We vertrekken om 19.00 uur van de Van Beethovenlaan, voor 5 euro kun je meewandelen en ervaren wat je kunt horen en voelen tijdens een wandeling.
Ook verzorgt Chantal massages en reiki behandelingen. Tijdens het Open huis op zaterdag 6 oktober vertelt zij er alles over!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 10 minuten geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 2 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 3 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 8 uur geleden 4
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10