<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
José Klaassesz ontving uit handen van burgemeester Bouvy-Koene de Parel van Voorschoten. Foto: VSK
José Klaassesz ontving uit handen van burgemeester Bouvy-Koene de Parel van Voorschoten. Foto: VSK

José Klaassesz krijgt Parel van Voorschoten

'Toen ik allerlei bekenden en de burgemeester binnen zag komen, ging er bij mij wel een lichtje branden', lacht José Klaassesz. 'Ik wilde eigenlijk wel onder de tafel kruipen.' Gelukkig deed ze dat niet want José kreeg van burgemeester Bouvy-Koene de Parel van Voorschoten uitgereikt voor haar jarenlange en vele vrijwilligerswerk.

Al 35 jaar organiseert José, vroeger samen met haar man, leeskringen in Noordwijkerhout, Katwijk en Voorschoten. 'Met als doel zo veel mogelijk mensen het plezier van het lezen van een goed boek te laten ervaren', aldus de burgemeester. 

'Vanaf 2000 voert u diverse activiteiten in de bibliotheek in Voorschoten. En deze activiteiten hebben altijd te maken met voorlezen en of lezen. 10 jaar lang las u elke maand een prentenboek voor aa kleuters. Verder was u diverse keren actief als jurylid bij de voorleeswedstrijden en helpt u bij het pyjama-gala-bal. 50 kleuters die 's avonds in pyjama naar de bieb komen voor een feestje, ga er maar aan staan.' Tijdens de kinderboekenweek in 2011 trad José op als mevrouw Helderder uit het boek Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt. 

In Voorschoten is José ook bekend als gebedsleider in de Katholieke Parochie. Zij gaat voor in gebedsvieringen, in uitvaarten en bij andere gelegenheden. Ook was ze jarenlang lid van de groep Kinderwoorddiensten en gaat ze voor in vieringen in woonzorgcentrum Foreschate. Verder is ze al 18 jaar betrokken bij de werkgroep Eerste Heilige Communie en José was meer dan 10 jaar lid van de Pastoraatgroep waar ze samen met de pastores verantwoordelijk was voor het pastoraat in de parochie. Ook is ze mede-initiatiefnemer van de jaarlijkse bijbelmaand. 

Tenslotte is José Klaassesz jarenlang actief geweest bij Amnesty International Noordwijkerhout en Voorschoten/Wassenaar. 'U verzuimde nooit als er speciale publieksacties werden georganiseerd zoals handtekeningenacties, ronddelen van actiekaarten aan winkelend publiek, het houden van waken op de dag van de Rechten van de Mens en het bemensen van de stand Amnesty op diverse evenementen. Bovendien gaf José, samen met haar  man, voorlichting over Amnesty op de Voorschotense scholen. 

Tijdens de koffie-ochtend na de heilige mis in de Laurentiuskerk, op zondag 18 november kreeg José de Parel uitgereikt in het Bondsgebouw. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten