Afbeelding

18 en 19 mei laatste weekend DUO-tentoonstelling

Algemeen

Alleen zaterdag 18 en zondag 19 mei van 14 tot 17 uur heeft u nog gelegenheid om de DUO-tentoonstelling van de Voorschotense Kunstkring (VKK) op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis te bezoeken. Op zondag 19 mei om 16 uur wordt een finissage georganiseerd, waarin enkele van de gastexposanten over hun tentoongestelde werken zullen vertellen. Onder het genot van een drankje en een hapje kunt u dan ook nader met hen en de andere aanwezige kunstenaars in gesprek gaan. Koopt u op het laatste moment nog een kunstwerk of heeft u er al eerder één aangekocht, krijgt u het dan direct na afloop mee.

De VKK-leden Ella van Elck, Marian Smit, Sonja van der Burg, Jan Willem van Swigchem en Theo Damsteegt nodigden respectievelijk Hans Gussekloo, Jenneke van der Leeden, Claire Delperdange, Sandra Schijf en Jacqueline Louz uit om met hen te exposeren. U krijgt derhalve werk van 10 verschillende kunstenaars te zien. De redenen waarom juist deze gasten werden uitgenodigd zijn heel divers. In een aantal gevallen zult u overeenkomsten in het werk of de gebruikte techniek van het VKK-lid en zijn of haar gast ontdekken, maar in andere juist helemaal niet. Dat maakt het extra interessant te vernemen wat het VKK-lid zo boeide en aantrok in het werk van zijn of haar gast.

Op voorschotensekunstkring.nl, onder Exposities, huidige expositie kunt u al een kleine blik vooraf op de tentoonstelling werpen. Maar er gaat natuurlijk niets boven een blik op de werken in het echt. Bovendien treft u er op de zolders veel meer aan dan in de galerie op de website. Ook daarom is de expositie een bezoek meer dan waard. Zaterdagmiddag 18 of zondagmiddag 19 mei naar de VKK Duo-tentoonstelling. Niet vergeten dus!

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 1 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 4 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 4 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 20 uur geleden