<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De bewuste afvalcontainer voor het appartementencomplex. Foto: gemeente Voorschoten
De bewuste afvalcontainer voor het appartementencomplex. Foto: gemeente Voorschoten

Bewoners niet blij met nieuwe plek afvalcontainer

Voorschoten - In de wijk Allemansgeest zijn onlangs ondergrondse afvalcontainers geplaatst. De bewoners van de wijk zijn van te voren geïnformeerd over plek waar de containers zouden worden geplaatst. Ze konden deze plekken van te voren inzien en hebben daar toen geen bezwaar tegen gemaakt. Maar bewoners van een appartementencomplex aan de Hugo Clausstraat in de wijk Park Allemansgeest zijn onaangenaam verrast door de verplaatsing van de ondergrondse afvalcontainer. In plaats van op de voorbestemde plek is de container vlak voor de uitgang van het appartementencomplex geplaatst.

In de Hugo Clausstraat werd de container, op de plaats zoals aangegeven op de tekening, geplaatst. Maar toen eenmaal de voorbereidingen waren getroffen, het gat gegraven, is er door iemand, zo vertellen de bewoners van het appartement, bezwaar gemaakt tegen de plek waar de container geplaatst ging worden. De container zou namelijk te dicht bij het Knuppelpad,  het veenpad dat door de wijk loopt (een archeologische locatie), geplaatst worden. Daarop heeft de gemeente besloten, zonder overleg met de omwonenden, dat de container verplaatst moest worden. 'Verplaats hem maar een stuk zuidelijker', was de mededeling aan de medewerkers van de aannemer. De nieuwe plek van de container is nu recht tegenover de uitgang van het appartementengebouw Hugo Clausstraat 16-28 komen te liggen.

Dit stuitte op de nodige bezwaren, er ging een afvaardiging van de bewoners van het appartementencomplex naar de gemeente, maar zij kwamen van de koude kermis thuis. Er kon geen bezwaar meer gemaakt worden omdat de bezwaartermijn was verlopen. Dat het nu om een nieuwe locatie ging deed niet ter zake. Inmiddels hebben de bewoners een bezwaarbrief naar de gemeente gestuurd.

Een woordvoerder van de gemeente legt uit waarom de container werd verplaatst.
'Het klopt dat de ondergrondse container aan de Hugo Clausstraat op een andere locatie is geplaatst. Daar is een reden voor. Uit recent archeologisch onderzoek is gebleken dat op de oorspronkelijk beoogde locatie het beschermde Knuppelpad uit de IJzertijd loopt. Daarom moesten wij op advies van onze archeoloog de container ten minste 5 meter ten zuiden plaatsen. 

De nieuwe locatie voor de ondergrondse container is zo uitgekozen dat alle omwonenden er goed bij kunnen komen en de loopafstand voor met name oudere bewoners binnen de norm ligt. Daarnaast is de container voor de deur van het fiets/containerhok geplaatst in het parkeervak en bewust niet voor de hoofdingang. Hulpdiensten dienen immers vrij toegang te hebben naar de woningen. Ten slotte hebben we rekening moeten houden met de kabels en leidingen die onder de weg lopen. Wij vinden het jammer dat omwonenden het niet eens zijn met de nieuwe locatie. Dit was echter de enige andere mogelijke plek in de straat waar de container geplaatst kon worden'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten