<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

The Biggest Litte Farm in Filmtheater Voorschoten

Biologische boerderij-film 'THE BIGGEST LITTLE FARM' in Filmtheater Voorschoten

Filmtheater Voorschoten vertoont vanaf komende weekend de nieuwe documentaire 'The Biggest Little Farm' over de ontwikkeling van een biologische boerderij in de VS. De film ging onlangs in de landelijke bioscopen in première. Bij de voorstellingen wordt in de pauze een biologische verrassing aangeboden en lokale producenten van biologische producten zijn uitgenodigd om hun werkwijze en product te presenteren (deelname: info@filmtheatervoorschoten.nl). De film van John Chester is te zien op zaterdag 22 juni om 15.30 en op woensdagen 26 juni en 3 juli om 20.00. 

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. 


Pers:

Varken Emma en hond Todd, ze veroveren moeiteloos je hart...verstandige en vooral overtuigend in beeld gebrachte boodschap...beeldschone close-ups...vermakelijke, spannende les in zorgvuldig omgaan met de natuur. (**** Trouw)

...schitterend. Nog inspirerender is echter de filosofische ondertoon van de film, die aan het denken zet over de aard van de natuur en onze omgang daarmee. (**** VPRO/Cinema.nl)

Kom daar nog maar eens om tegenwoordig: een klimaatdocu met een optimistische boodschap. The Biggest Little Farm van John Chester is die zeldzame film....heel aanstekelijk. (Het Parool)

...gloedvol...inspirerende zoektocht naar een boerenleven in perfecte harmonie met de natuur... (De Volkskrant)

...ecologisch succesverhaal vol schattige natuurplaatjes...Je droomt graag weg bij deze agrarische utopie... (NRC Handelsblad)

...een sprookje, met een zeldzaam hoopvolle blik op de toekomst van ons klimaat. (De Filmkrant)
Filmtheater Voorschoten

Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH Voorschoten, info@filmtheatervoorschoten.nl.

Kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl of aan de kassa (alleen met pin, geopend vanaf een half uur voor en tot de aanvang van de voorstellingen).

Regulier entree: € 8,-, jeugdfilms: € 6,-, gratis parkeren en rolstoeltoegankelijk.

Filmtheater Voorschoten projecteert met een professionele, digitale DCP-bioscoopprojector (doek 8x4 meter) en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).

Stichting Filmtheater Voorschoten werkt alleen met vrijwilligers.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten